Помощник-треньорът на ЦСКА - Владислав Януш сподели пред "Мач Телеграф" впечатленията си от състава на БАТЕ (Борисов), който този четвъртък ще гостува на "армейците" в мач от квалификациите на Лига Европа. През уикенда специалистът изгледа на живо победата на беларуския вицешампион над Смолевичи с 5:2.

Ето какви са впечатленията на Януш:

Стамен Белчев и треньорът на БАТЕ с пресконференции утре

Стамен Белчев и треньорът на БАТЕ с пресконференции утре

Ясни са часовете

"БАТЕ са добър отбор, това трябва да се знае. Противно на очакванията, те не играят с изритани топки, а разчитат на постепенни атаки. Това е отбор, който може и обича да владее топката. Много са силни на статични положения.

Срещу Смолевичи вкараха четири от петте гола след статични положения. Всичките им попадения бяха вкарани с глава. В защита разчитат на силови футболисти, това е типично за руската школа. Имат опитни и добри играчи. Имат хървати и сърби, които хващат окото. Със сигурност БАТЕ не са толкова страшни, колкото са били преди 10 години, но заслужават уважение. Имат силни страни, които трябва да неутрализираме, както и слабости, от които можем да се възползваме.

ЦСКА: Нямаме още заразени с коронавирус, готови сме за нова европейска битка!

ЦСКА: Нямаме още заразени с коронавирус, готови сме за нова европейска битка!

Пускат програма за мача с БАТЕ

Наясно сме със статичните положения на БАТЕ Борисов. Сега два гола вкара 18-годишният исландец (б.а. - Вилумсон), но той по принцип не играе. Разузнахме БАТЕ и от миналата година - интересно е, че в последните 2-3 месеца са използвали други заучени положения, към които вече не прибягват, но може да ни изненадат с тях и трябва да сме готови.

Като бях в Беларус научих, че Стасевич и Драгун са заразени с коронавирус, но треньорът на БАТЕ се надява, че те ще дадат отрицателни резултати и ще могат 8да дойдат в София", завърши Януш.

Спортен журналист от Беларус: ЦСКА е непознат отбор! БАТЕ ще победи с 2:1

Спортен журналист от Беларус: ЦСКА е непознат отбор! БАТЕ ще победи с 2:1

"Станислав Драгун и Игор Стасевич няма да летят с отбора. Това е голяма загуба за нас"