Днес социалният феномен ЦСКА става на 74 години! Създаден на 05.05.1948-ма година, "армейският" футболен клуб продължава да бъде най-успешният в България с рекордните си 31 титли и 3 полуфинала в европейските клубни турнири, два от които за КЕШ. С 21 Купи и 4 Суперкупи, витрината на ЦСКА е пълна със слава. Това е клубът, който даде на страната ни велики футболисти. Като Димитър Якимов, Петър Жеков, Христо Стоичков и много, много други. 

Снимка 570356

Звездата на ЦСКА ще грее силно с неотразима светлина винаги! Докато ги има милионите фенове с "червени" сърца, ще го има и клуба! Клуб, който опитаха да затрият през годините. Враговете на ЦСКА са много. И почти успяха. Но се появи Гриша Ганчев и върна "армейците" на футболната карта. При него "червените" отново постигат успехи в Европа. Дълго ще се помнят победите срещу БАТЕ, Базел, Рома, Осиек и Виктория (Пилзен). 

Снимка 556799

Източник: Официален сайт на ЦСКА

Скоро ще бъде обявена и новината на новините за ЦСКА - подписване на документи за строеж на нов стадион. Да, Гриша Ганчев ще изпълни и последната кауза в живота си, по негови думи, ще даде на най-успелия ни футболен клуб нов и модерен дом, който ще остане за поколенията след нас. С него, с изрядното финансово състояние, с почти изцяло самоиздръжката си в последните две години, ЦСКА върви в правилната посока. 

Снимка 519556

Източник: БГНЕС

Няма как да обясниш на човек, който не обича футбола, какво е усещането да имаш любим футболен клуб. ЦСКА е начин на живот за мнозина. ЦСКА е в сърцата и кръвта им, тече във вените им, ЦСКА е въздухът им. Никой не може да отнеме това чувство на хората. Институцията с трите звезди над емблемата си е вечна! ЦСКА беше славен преди, постига успехи и сега, ще радва хората завинаги. 

Снимка 563079

Източник: cska.bg

Няма нужда от много думи. За ЦСКА не е нужно да се пише и говори, защото всичко е ясно. Този отбор просто се усеща - със сетивата, с кожата, най-вече със сърцето. А някой ден, когато сърцата спрат, когато душите отлетят, с червено шалче в ръка, на стадиона ще бъдат и нашите деца - се пее в песента. Честит празник, ЦСКА! Днес на 74, завинаги велик! 

Снимка 383096

Източник: Официален сайт на ЦСКА

ТОВА Е ЦСКА

ОСНОВАН НА: 05.05.1948 година 

ПРОЗВИЩЕ: "армейците", "червените" 

СТАДИОН: "Българска армия"

НАИМЕНОВАНИЯ: Септември при ЦДВ, ЦДНВ, Народна войска, ЦДНВ, ЦДНА, ОСГ, ЦДНА, ЦСКА "Червено знаме", ЦСКА "Септемврийско знаме", Средец, ЦФК "Средец", ЦСКА 

УСПЕХИ:

ШАМПИОН НА БЪЛГАРИЯ: 31 пъти 

КУПА НА БЪЛГАРИЯ: 21 пъти 

СУПЕРКУПА НА БЪЛГАРИЯ: 4 пъти 

КСА КАТО ВТОРОСТЕПЕНЕН ТУРНИР: 4 пъти 

КУПА НА БЪЛГАРИЯ КАТО ВТОРОСТЕПЕНЕН ТУРНИР: 1 път

ШАМПИОН ВЪВ "В" ГРУПА: 1 път 

ПОЛУФИНАЛ ЗА КЕШ: 2 пъти 

ПОЛУФИНАЛ ЗА КНК: 1 път.