Спортният министър Радостин Василев, коментира постигнатото споразумение между ЦСКА, "Сердика спортни имоти" и Министерството на спорта. Той заяви, че то е само за стадион "Българска армия", а за базата в Панчарево ЦСКА ще трябва да предостави нов проект.

Христо Стоичков: 74 години слава! Честит рожден ден, ЦСКА!

Христо Стоичков: 74 години слава! Честит рожден ден, ЦСКА!

Камата честити рождения ден на "червените"

"Във връзка с поетия ангажимент от страна на ММС да изясни ситуацията около "Българска армия". Сега се отдава шанс двете страни да постигнат споразумение, за да може през следващите 6 месеца да стане ясно какво трябва да направи ЦСКА, за да строи спокойно стадиона. ЦСКА няма дългове към "Сердика спортни имоти".

Тази тема не е била обсъждана през последните години. ЦСКА ще има правото да построи своя стадион. Това е уникално събитие. По детайлите на параметрите може да питате адвокатските кантори. Днес ще подпишем допълнително споразумение до 31 декември 2022. Ще остойностим какво са направили от ЦСКА за базата в Панчарево.

Новият стадион скоро ще бъде факт! ЦСКА и ММС подписаха договор за партньорство

Новият стадион скоро ще бъде факт! ЦСКА и ММС подписаха договор за партньорство

Решителна стъпка по сбъдването на всеобщата "армейска" мечта

Като се ангажирам с някакъв казус, го изпълнявам коректно. Сделката е такава, че държавата няма как да загуби контрол над своите имоти, а ЦСКА няма да има пречки да изгради своя стадион.

Няма да има общо дружество. За нас това не работи. Не е правилният юридически подход. Това е нотариална сделка. Има много детайли. Проектът на ЦСКА трябва да бъде одобрен от "Сердика спортни имоти".

До 31 декември имаме анекс и трябва всички разрешителни и документи на държавата да бъдат одобрени. След това ЦСКА ще излезе за кратко от своя дом и ще започне реконструкцията. Това ще е най-печелившият стадион, ако планът се изпълни. Главният архитект ни съдейства максимално. Няма да има никакви незаконни действия, които да застрашат нечии интереси.

Важно е да имаме модерна инфраструктура. 30-годишните ниви в Панчарево няма да бъдат ниви, а спортни съоръжения. Базата е изключена от това споразумение. То е само за "Българска армия", относно него ЦСКА ще предостави нов проект. Изяснени са всички дейности. Отдавна не сме на нулата по всички казуси. В оптимистичния вариант ще изясним всичко за 3-4 месеца. Не можем да позволим строежът да продължи дълго. Според мен ще се реализира за максимум 2,5 години", каза Василев.

Дани Ганчев: Дано през 2023 година има първа копка на стадиона, благодаря на министър Василев

Дани Ганчев: Дано през 2023 година има първа копка на стадиона, благодаря на министър Василев

"Искаме да постигнем нещо хубаво в спорта"