Нормално е всеки неуспех на ЦСКА да бъде приеман с горчив вкус в устата от привържениците, но не е нормално след всеки такъв мач да се започва с късането на ризи и рязането на вени. Къде е хладнокръвието на "червения" привърженик? Ами няма го, но и отборът има нужда от него. Ясно е, че доста години ЦСКА е без титла и хората я желаят до болка, но със самоизяждане няма да стане. Трябва хладен ум и разум във всички. Иначе нищо няма да стане.

Равен със Славия на "Овча купел". Изпусната победа в последните минути срещу един доста добър отбор, който само преди няколко дни надигра и победи Лудогорец в Разград. Мач, след който феновете отново извадиха тефтерите, наостриха моливите и се започна с едни сметки... "тук бием, там бием, после равен, толкова точки, онолкова точки, на живот и смърт... и квото стане". Сметки без кръчмар - или както казваше един от лидерите на ДПС - "Да, да... ама - не"!

Снимка 644461

Източник: startphoto.bg

Между другото такива сметки се правиха още след 3-4 кръга, но в съвсем друга посока. Предричаше се катастрофа, трудно влизане в шестицата, Локо (Пд) и Черно море се откъснаха и нямаше как да бъдат достигнати. Какви ли не глупости. И сега виждаме, че ЦСКА е лидер, с възможност дори да увеличи преднината си след директен мач на "Армията" срещу Лудогорец. А дори и да не го направи, тази година първенството е много интересно, вълнуващо, губят се точки и ще се губят още от всички отбори, а пък ЦСКА е в серия от цели 15 мача без поражение.

Съдиите заклаха ЦСКА срещу Славия, отмениха чист гол на "червените"

Съдиите заклаха ЦСКА срещу Славия, отмениха чист гол на "червените"

Двубоят завърши 1:1

Много отдавна отмина времето, когато Левски и ЦСКА се откъсваха така на върха и всяка грешна стъпчица беше фатална. Живеем в други времена. И естествено, че ЦСКА пропусна добра възможност. Пропусна я, но има още толкова много мачове и точки за печелене и губене, че тефетерите на "математиците" не могат да ги поберат.

Като прибавим към всичко това и неадекватния съдия Тренчев във вчерашния мач, който допусна куп грешки и определено повлия на развоя на събитията. Три спорни момента. Всъщност - един спорен и два безспорни. Първо дузпата за Славия. Може да се даде, може и да не се даде. Махмутович играе с топката и това се вижда ясно. Някой ще каже "ама това не е достатъчно основание", да - не е, но в този случай няма агресия, няма опасно влизане за здравето на противника, а просто защитникът слага крака си на пътя на топката. Второ - отменен гол за ЦСКА за игра с ръка на Назон. Сигурно само Тренчев я видя тази ръка. Назон се опитва да играе с глава, не успява, топката се плъзга по рамото му и отива в Линдсет. Това е единственото, което се видя на повторенията, както и че ръката на хаитянина е плътно до тялото. И трето - 100% втори жълт картон за Тасев, който спря нахлуващия Турицов в наказателното поле с циничен фаул в гръб.

За самия мач няма какво толкова да се каже. Да - не беше най-доброто представяне от страна на отбора, но въпреки това ЦСКА водеше и беше на крачка от победата. Славия изигра отлично ситуацията при гола и младият Роберто Райчев наказа слисаната защита на "армейците".

Но само си представете какво щеше да е за Славия, ако играе с човек по-малко и пасив от един гол в началото на втората част.

Снимка 644462

Източник: startphoto.bg

Изключително много се подценява безгрешната серия на ЦСКА, която доведе тима до временното лидерство в първенството. Само си представям, ако някой след мача в Разград беше предложил такава сделка - след 19 кръга и преди мача с Лудогорец на "Армията", ЦСКА да е с цели 6 точки пред отбора на Дерменджиев. Дори и с факта, че Лудогорец има два мача по-малко. Абсолютно убеден съм, че всеки запалянко на ЦСКА на драго сърце щеше да приеме тази оферта и после - каквото сабя покаже.

Място за отстъпление няма. Сега предстои мач за Купата със Славия, а след това и историческият последен двубой на стадион "Българска армия" в този му вид. Сблъсъкът с Лудогорец със сигурност ще е вълнуващ, емоционален и доста интересен, но да не слагаме каруцата пред коня. Първо - втори дубъл с "Белия балет" на Загорчич.

Снимка 644382

Източник: startphoto.bg

И за финал - щом нещо се е случило, случило се е. С ядосване нищо не може да се промени. Нещата, които не могат да се променят трябва да се приемат. Без значение ще се всички ядове от вчера, ако ЦСКА победи в оставащите два мача. Това са нещо като два финала преди многото финали...