Фенове и специалисти са на мнение, че този отбор на ЦСКА е най-добър като индивидуалности, откакто "армейците" се завърнаха в efbet Лига след един сезон при аматьорите в Трета лига. Освен качествен, тимът е и с бъдеще. Защото само четирима от футболистите са на 30 или повече години.

Ветеран при "червените" е капитанът Петър Занев, който е на 35 навършени години. На 31 е новото попълнение Юнус Санкаре, който направи име във Франция и записа над 350 мача там. Негов набор е Греъм Кери. На 30 години е титулярният вратар на ЦСКА - Густаво Бусато.

Снимка 466936

Източник: LAP.bg

Разширеният състав на 31-кратния шампион на България е от 31 човека. На или под 25 години са 18, а 13 са над тази възраст. Най-много да играчите на 27 години (перфектна футболна възраст) - Димитър Евтимов, Юрген Матей, Амос Юга, Стефано Белтраме и Енрике Рафаел. На 28 е лидерът на ЦСКА и втори голмайстор на отбора - Тиаго Родригес.

Трима са на по 26 години - Тибо Вион, Жеферсон Телес и Али Соу. А дама - с една година по-млади. Става въпрос за Пламен Гълъбов и Ахмед Ахмедов. На 24 години са Брадли Мазику и Джером Синклер, а на по 23 - Георги Йомов и Адалберто Пеняранда. На 22 е само Жул Кейта.

Снимка 432700

Източник: LAP.bg

В своеобразния отбор до 21 години попадат 11 човека. Тук батковци на другите са 21-годишните Иван Турицов и Тонислав Йорданов. Наскоро на 20 стана Валентин Антов, който записа дебют за ЦСКА още едва на 14 години и вече е втори капитан, несменяем титуляр, стълб в защитата. Крилото Митко Митков също е на 20. На 19 години е Асен Дончев, а на 18 - Борислав Иванов и Емил Ценов. Най-младите в разширения състав на "армейците" са четирима, на по 17 години. Това са Ивайло Илиев, големият талант Мартин Смоленски, Марк-Емилио Папазов и Александър Бучков, който направи дебюта си за ЦСКА в мача с Ботев (Ихтиман) за Купата на България, под ръководството на новия треньор - Бруно Акрапович.

ЦСКА разполага с класа и бъдеще в състава си. Което беше отбелязано нееднократно от наставника на тима. Сега остава да се работи много, за да може ЦСКА да бъде силен и като отбор. Тук е ролята най-вече на Акрапович. Който има изобилие от футболисти. Освен победи на терена, трябва да развие и младите. Нелека задача, но босненецът изглежда точният човек, който да се справи.

Снимка 505371

Източник: LAP.bg

ФУТБОЛИСТИТЕ НА ЦСКА ПО ГОДИНИ:

НА 17 ГОДИНИ: Ивайло Илиев, Александър Бучков, Мартин Смоленски и Марк-Емилио Папазов;

НА 18 ГОДИНИ: Борислав Иванов и Емил Ценов;

НА 19 ГОДИНИ: Асен Дончев;

НА 20 ГОДИНИ: Валентин Антов и Митко Митков;

НА 21 ГОДИНИ: Иван Турицов и Тонислав Йорданов;

НА 22 ГОДИНИ: Жул Кейта;

НА 23 ГОДИНИ: Георги Йомов и Адалберто Пеняранда;

НА 24 ГОДИНИ: Брадли Мазику и Джером Синклер;

НА 25 ГОДИНИ: Пламен Гълъбов и Ахмед Ахмедов;

НА 26 ГОДИНИ: Тибо Вион, Жеферсон Телес и Али Соу;

НА 27 ГОДИНИ: Димитър Евтимов, Юрген Матей, Амос Юга, Стефано Белтраме и Енрике Рафаел;

НА 28 ГОДИНИ: Тиаго Родригес;

НА 30 ГОДИНИ: Густаво Бусато;

НА 31 ГОДИНИ: Юнус Санкаре и Греъм Кери;

НА 35 ГОДИНИ: Петър Занев.

Димитър Евтимов пред евродебют за ЦСКА

Димитър Евтимов пред евродебют за ЦСКА

Густаво Бусато отпада за мача с Йънг Бойс