Европейската футболна централа официализира кризата в ЦСКА. Проблемите в клуба се увеличават с всеки изминал ден, след като УЕФА извади документ, според който "червените" трябва да платят нови 200 хиляди евро до 30 юни за неспазване на финансовия феърплей.

Това е срокът, в който "червените" трябва да внесат глобата заради "спасителния" план, който приложи бившият собственик на тима Александър Томов.

Както е известно, „армейците" бяха под засилен мониторинг от УЕФА през последните три сезона - 2012/2013, 2013/2014 и 2014/2015. Глобата стана известна преди седмица и тя е заради регистрираните счетоводни загуби в размер на пет милиона евро за този период.

Ако ЦСКА не плати в срок глобата, сумата може да стане още по-сериозна. Най-вероятно това е една от причините за спешните срещи с редица бизнесмени, които е провел Ивайло Манджуков в последните дни.

Според шефовете на ЦСКА пък Арбитражният съд в Лозана ще уважи тяхната жалба и ще отмени решението на ФИФА да бъде изплатено обезщетението за Нилсон и Тенгариня в размер на 500 хил. евро. Както писахме, при лошо развитие за ЦСКА на клуба ще бъде забранено да прави входящи трансфери през следващите два трансферни прозореца.

По предварителна информация адв. Колев е успял да убеди съдиите, че двамата са фалшифицирали документ от португалското посолство, с който са удостоверили, че са ходили на работа в период, в който клубът е бил разпуснат и практически всички служители и футболисти са били в платен годишен отпуск (б.р., периодът е 18 декември - 6 януари).

Самият Колев не пожела да коментира пред медиите как е минала пледоарията му пред съдиите в Лозана. Решението по казуса трябва да излезе в средата на юни.