Сапунката около голмайстора на ЦСКА - Жорди Кайседо, приключи... поне засега. Нападателят се присъедини към своите съотборници в лагера в Австрия и тази сутрин проведе първата си тренировка.

От ЦСКА обявиха, че в събота еквадорският национал се е завърнал от Истанбул в София, където е бил през последните три дни, заедно със своя агент. А какво е правил в Истанбул? Отговорът на този въпрос е ясен на всички.

Кайседо с първа тренировка в Австрия! ЦСКА обяви, че нападателят ще бъде сурово наказан

Кайседо с първа тренировка в Австрия! ЦСКА обяви, че нападателят ще бъде сурово наказан

Кайседо първо закъсня с прибирането си в България заради самолетни неволи, а после, без да даде резонно обяснение

Най-лошото е, че всичко това се е случвало зад гърба на ЦСКА. Преди около седмица "червените" съобщиха, че в офисите на "Драган Цанков" не е постъпвала оферта за нападателя. Наложи се ЦСКА да заплаши Кайседо и агента му, че клубът ще си търси правата по съдебен ред и хоп - нападателят цъфна в Австрия.

ЦСКА обяви, че Жорди ще бъде сурово наказан, което най-вероятно ще бъде под формата на парична санкция. Но идва въпросът: "И какво от това?". Привържениците на "червените" са силно притеснени от факта, че най-вероятно Кайседо вече няма желание да се подвизава на "Армията".

ЦСКА: Нямаме информация къде се намира Кайседо, ще търсим правата си по законов ред

ЦСКА: Нямаме информация къде се намира Кайседо, ще търсим правата си по законов ред

"Това е поредният случай, в който Кайседо и мениджърът му постъпват некоректно към ЦСКА"

Добрите изяви на еквадорския национал засилиха интереса към него и това е нормално. Но не е нормално мендижърът му да му мъти главата и да действа подмолно зад гърба на ЦСКА. Кайседо много бързо трябва да изясни всички неща с ръководството и старши треньора, и да се вземе решение за неговото бъдеще, което естествено засяга пряко и краткосрочното бъдеще на ЦСКА.

Снимка 578970

Източник: cska.bg

Защо краткосрочното? Защото в последните години ЦСКА винаги намираше голови хищници, които впоследствие успяваше да пласира за сериозни трансферни суми. Ясно е и че Кайседо няма да остане до пенсия в клуба.

Каранга, Мауридес, Али Соу и Кайседо със сигурност оставиха своя отпечатък в Борисовата градина. Феновете на "червените" си късаха ризите след всеки един трансфер на изброените, но ЦСКА винаги успяваше да замени всеки следващ с по-добра версия на предишния. Максимата, че никой не е по-голям от ЦСКА е напълно точна, както и че няма незаменими хора.

От тази гледна точка, лично аз съм спокоен, че отново ще бъде намерен подходящ профил на нападател, който ще къса мрежите по терените на Първа лига. Още повече и с перфектните нови попълнения - Лазар Туфегджич и Станислав Шопов, които няма как да не допринесат за головата мощ на клуба. В първите три контроли със сигурност двамата се отличиха и демонстрираха класата си.

Футболен агент или робовладелец? Жорди Кайседо да внимава много с Ернан Банято!

Футболен агент или робовладелец? Жорди Кайседо да внимава много с Ернан Банято!

Номерата няма да минат пред ЦСКА

Времето обаче притиска ЦСКА. Въпросите, които си задават привържениците на "армейците" са основателни. "Ще остане ли в ЦСКА? Има ли откупна клауза? Има ли желание да продължи да защитава цветовете на клуба? Ще бъде ли онзи Жорди от първия полусезон... или ще бъде разсеяната версия от втория?". Все въпроси, които логично продължават да терзаят феновете, а новият сезон чука на вратата.

И ще завърша с това, с което започнах. Сапунката приключи... поне засега.