За всеки футболист е много важно да попадне на добър личен агент. Защото именно мениджърите на играчите са с основна роля при трансферите им и развитието на кариерите. За голямо съжаление на звездата на ЦСКА Жорди Кайседо, той май не е попаднал на добър такъв.

Ернан Банято стана голяма медийна звезда в България в последните дни. Не спира да се изказва за Кайседо и ЦСКА, а думите му често пъти будят недоумение. Като тези, че едва ли не "армейците" отказали 4-5 милиона евро за нападателя, но той имал по-малка клауза за откупуване и даден клуб прати ли я, не могат да го спрат. Чакайте малко, кой уважаващ себе си клуб ще плати милиони евро повече, след като може да вземе футболиста за по-малко пари? После пък спомена, че нямало официални оферти за голмайстора. Иди го разбери и му вярвай...

Банято се опитва да внуши, че от ЦСКА не действат професионално към Жорди и него. Чак ръководството на клуба го било заплашвало с текстови съобщение по телефона. А дали не е обратното? Казвал ли е агентът на нападателя да не се връща в България, когато последният е бил на летището в Истанбул? Кайседо е втората най-добра "златна кокошка" за Ернан след мексиканеца Хавиер Лопес. След отличния сезон на играча в ЦСКА, явно аржентинският импресарио е решил да напълни банковата си сметка на момента. Независимо как. На всички е ясно какъв морал имат някои футболни агенти. Особено по-малки такива. Готови на всичко, за да приберат големите пари.

Снимка 578805

Източник: Инстаграм

Превръща ли Банято Жорди Кайседо в негов роб? Той работи предимно с еквадорци. Има коментари на хора в социалните мрежи, че ги омайва още от деца. А след това прибира огромен процент от парите при подписване на професионални договори. Пише се за процентно разделение в рамките на 90 на 10 процента, което е скандално. Но младите еквадорци явно лесно се лъжат, само и само да отидат в европейски отбор.

Клиентската листа на Ернан Банято, публикувана в авторитетния сайт за трансфери transfermarkt.com не е особено голяма. И там фигурират много млади играчи, основно от Еквадор. Като Едвин Валенсия на 19, Браян Родригес на 20 години, Мойсес Рамирес, Лаян Лур, Джеферсон Троя, Мигел Севилано на по 21 години, Ариел Гарсия, Виктор Паласио и Есталин Сегура на по 22.

Прави впечатление, че от клиентите му само Кайседо е с по-дългосрочен договор. Пак по информация на въпросния авторитетен сайт. С оглед и на това, че е звездата в листата му, започва да става ясно защо са тези номера от страна на Банято, насочени към ЦСКА. Но няма да минат. Не може да изнудваш най-успелия футболен клуб в България.

Самият Жорди иска да продължи при "червените". И за негово добро ще е час по-скоро да смени агента, който може би не поставя футболистите над личните си интереси.

Снимка 573140

Източник: LAP.bg

Банято не спира да говори и пред медии в Еквадор, където живо се вълнуват от съдбата на национала Жорди Кайседо. Едно от последните му изказвания е пред екипа на STUDIO FÚTBOL.

"Джорди Кайседо е перфектен. Тези хора (бел. ред. ръководството на ЦСКА) искат да направят медиен скандал".

Скандалите ги прави именно агентът. С неадекватни коментари, целящи да извиват ръцете на "армейците". Нещо, което със сигурност няма да се случи.