Нападателят на ЦСКА Ахмед Ахмедов претърпя успешна операция в клиника във Валенсия, съобщава "Тема Спорт". 26-годишният футболист получи контузия в последния шампионатен сблъсък срещу ФК ЦСКА 1948 (1:0), като бе заменен принудително още в 30-ата минута.

При последвалите изследвания стана ясно, че е със скъсан менискус и увредени сухожилия и се налага оперативна намеса. Тя бе извършена в същата клиника в Испания, в която бяха оперирани Тибо Вион и Бисмарк Чарлс през септември. Французинът имаше проблеми в глезена, а травмата на ганаеца бе много сходна с тази на Ахмедов. Възстановяването му след манипулацията продължи 2 месеца, като се очаква поне толкова време да отнеме и на българина, за да се завърне на терена.

Очакванията в Борисовата градина са, че нападателят ще се присъедини към съотборниците си за края на зимната подготовка. Той ще започне физически натоварвания в началото на следващата година, като постепенно ще ги увеличава по специална програма, изготвена от кондиционния треньор Кирил Динчев.

Славко Матич готви изненади за ЦСКА

Славко Матич готви изненади за ЦСКА

Кърджалийци гостуват на "Армията" в събота