ЦСКА ще започне лятна подготовка на 23 юни основно с младоци и с много липсващи футболисти.

Армейците имат шестима национални състезатели, които в следващите две седмици ще са ангажирани с тимовете си, а след това ще получат няколко дни почивка и позволение да се присъединят към тима направо на лагера в Австрия, пише "Тема Спорт".

Защитник на ЦСКА: Ние сме най-големият отбор в България, защото се борим срещу всички

Защитник на ЦСКА: Ние сме най-големият отбор в България, защото се борим срещу всички

Централният защитник на ЦСКА и националния отбор на България Християн Петров публикува обръщение към "червените" фенове

Това се отнася за Иван Турицов, Станислав Шопов, Християн Петров, Амос Юга от ЦАР, арменеца Жираир Шагоян и Енес Махмутович от Люксембург.

Дюкенс Назон пък ще пропусне целия камп в алпийската страна, тъй като е част от състава на Хаити за Голд Къп. Надпреварата на КОНКАКАФ в САЩ стартира на 25 юни, като тимът е в група с Мексико, Хондурас и Хаити.

Освен това няколко футболисти на червените са с разтежения и не е ясно дали ще са готови да се включат в първите летни тренировки. Контузени са Джонатан Линдсет, Лазар Туфегджич и Марселино Кареасо.

Както е известно аут за дълго са Брадли де Нойер, Юрген Матей и Марселино Кареасо. Травмите на нидерландците изискват оперативна намеса, като левият бек вече се подложи на такава в Испания, и ще отсъстват от игра около половин година. Колумбиецът пък ще се възстановява между 3 и 4 месеца.