ЦСКА ще се раздели с цели петима футболисти - капитана Юрген Матей, Мено Кох, Енес Мхамутович, Фернандо Каранга и Данило Асприля, тъй като договорите им изтичат и няма да бъдат подновени. Това разкри изпълнителният директор Филип Филипов, който сподели, че се водят разговори с Иван Турицов, чието бъдеще ще бъде ясно до сряда.

"Бюджет за селекция има. Тази година сме доста закъснели. Надявам се това да е последната селекция, която се прави в движение. Селекцията в ЦСКА ще има последователност, няма да има пожарни решения, както беше в предни години. Селекцията ще е с цел да се надгражда. Не един футболист да се замени с друг. Набелязани футболисти имаме вече доста. Работим активно от повече от 20 дни", сподели Филипов.

Ето каква ще е новата структура на управление в ЦСКА

Ето каква ще е новата структура на управление в ЦСКА

Вижте подробности

"Нямаме възможност да отидем да гледаме на живо играчите, които искаме да привлечем, защото не се играят мачове. Проблем е, че не можахме да се класираме за европейските клубни турнири. Играчи от по-добри първенства идват в ЦСКА, защото имат възможност да играят в европейските турнири. Мисля, че до 31 август, до последния ден на трансферния прозорец ще работим в тази посока", продължи той.

"Играчите, които напускат са тези с изтичащите договори - Махмутович, Кох, Матей, Каранга и Асприля, но до 30 юни имат договор с ЦСКА. Имаме разговори с Турицов, който е основен футболист, национал с качества. В сряда ще има решения за него", добави Филип Филипов.

"Има такива играчи наистина (които не искат да дойдат заради случките на мача с ЦСКА 1948). Разпространила се е в Европа тази случка. Нормално е след такива неща футболистите да имат едно наум. Не е добре за клуба, че се случи това", каза още изпълнителният директор на "червените".

Другият изпълнителен директор Стоян Орманджиев заяви: "Трансферният период тепърва започна. Има футболисти, с които ще преценим да се разделим. Ще минем през старши треньора. Не означава да скъсаме договора. Може да капитализираме от тях. Може да се появи отбор, който да извади трансферна сума.

Тепърва ще се взимат решения, но е роля и на треньора. Томислав има енергия, с която да съживи някои играчи. Други - няма как. Не искам да влизам в имена. Договорът с Амос Юга беше преподписан април миналата година. Тогава новите акционери в клуба влязохме в делата март месец. Отговорът мисля, че е ясен.