Новината за полученото разрешение за реконструкция на стадион "Българска армия" логично води до въпроса кога ще започне тя. Конкретни действия ще бъдат предприети най-късно по време на зимната пауза в първенството, но не е изключено това да се случи и по-рано, пише "Тема спорт".

Официално: ЦСКА получи разрешение за реконструкция на "Армията"!

Официално: ЦСКА получи разрешение за реконструкция на "Армията"!

Клубът може да реализира мечтата си за нов стадион

До края на есенния дял ЦСКА има шампионатни домакинства на Арда, Хебър, Етър и Лудогорец, както и евентуален 1/8-финал за купата. Той ще предшества сблъсъка с орлите, който може да се окаже последен за "Армията" в настоящия му вид. Червените със сигурност ще стартират пролетния полусезон на "Васил Левски", където ще домакинстват, докато трае реконструкцията.

Работата по "изнасяне" на чашата на сегашния стадион и събарянето му ще бъде завършена в рамките на няколко месеца, а след това за общо 18, до лятото или есента на 2025-а, новото съоръжение по план трябва да е готово.

През това време отборите от детско-юношеската школа, които сега използват игрищата пред "Армията", ще се преместят отчасти на базата в Панчарево (по-големите възрасти), както и на други игрища из София.