Отборът на ЦСКА е постигнал договорка с испанския Гранада за откупуването на правата на крилото Кевин Меркадо.

Двата клуба са се споразумели за сумата по трансфера, а Гранада ще получи и процент от следваща продажба на футболиста. "Армейците" обаче все още не са се разбрали за личните условия на играча, пише "Тема Спорт".

В момента се водят преговори с неговия агент, който е пристигнал в България, но на този етап двете страни имат някои разминавания. Лявото крило е поискало увеличение на заплатата, за да остане в ЦСКА и през следващата година. Очаква се клубът и играчът да се разберат и най-късно до четвъртък всички детайли около преминаването на Меркадо за постоянно в ЦСКА да бъдат финализирани.

Еквадорецът е под наем от Гранада до края на тази година. Към него има интерес и от бившия му отбор ЛДУ Кито, но той предпочита да продължи кариерата си в ЦСКА.

Меркадо също така се очаква да получи и български паспорт, като клубът има готовност веднага да задейства процедурата. С такъв вече се сдоби нападателят Фернандо Каранга, с което се освободи една от квотите за чужденци извън ЕС. С такъв статут на "Армията" са трима - Кулма, Меркадо и Енрике.

Ивайло Петров: Къде бяха Васил Божков и Кирил Домусчиев в най-тежкия момент за ЦСКА?

Ивайло Петров: Къде бяха Васил Божков и Кирил Домусчиев в най-тежкия момент за ЦСКА?

"Убеден съм, че отборът ще стане шампион"