ЦСКА заема 20-о място сред всички тимове в Европа по коефициент, показваш прецизно доминиращ футбол, пише "Меридиан мач".

Той се изчислява, като се разделят броя на пасовете, които отборът прави в последната третина на терена през вратата на съперника, на броя на допуснатите пасове от противника пред собствената врата. ЦСКА има коефициент 2,11, което му отрежда авторитетното 20 място в цяла Европа.

Георги Илиев: Може да се изчака още година-две без титла за ЦСКА в името на стадиона

Майкъла: Може да се изчака още година-две без титла в името на стадиона

"Ганчев пак доказа, че е сериозен човек, който си държи на думата"

Отборът на Милош Крушчич прави средно по 136 паса пред вратата на съперника, а допуска по 65 пред своята врата. Проучването е направено от Футболната обсерватория, а данните са на InStat и са изготвени в периода от 1 юли до 11 ноември тази година сред 35 първенства на Стария континент.

От ЦСКА потвърдиха: Енрике трябва да се подложи на определени процедури

От ЦСКА потвърдиха: Енрике трябва да се подложи на определени процедури

"Нужно е да сме много внимателни с него, не искаме да го рискуваме"

ЦСКА е най-предно класираният български клуб, като изпреварва с малко шампиона Лудогорец, който е 22-ри. "Орлите" имат коефициент 2,05 от 134 паса пред вратата на съперника и 66 пред своята врата.

Ахмедов стартира в ЦСКА през януари

Ахмедов стартира в ЦСКА през януари

"Армейците" не са привличали футболист от вътрешното първенство вече трета година

Далеч по-назад са Черно море, който е на 58-о място с коефициент 1,55 (121 на 78) и Левски, който е на 60-а позиция с 1,53 (106 на 69).

Снимка 447404

Източник: cska.bg