Ръководството на ЦСКА, в лицето на изпълнителния директор Пламен Марков, оказа пълна подкрепа на момчето, което бе брутално нападнато и съблечено в автобус 404 преди няколко дни.

Детето е ученик в спортното училище "Генерал Владимир Стойчев" и тренира там самбо и джудо. Буквално ден след ужасния инцидент 14-годишният талант успя да спечели сребърен медал от Републиканското първенство по самбо за младежи до 18 години. През миналата 2019-а младежът става безапелационен републикански шампион в своята възрастова група по джудо и самбо, както и балкански вицешампион по джудо.

Хулигани съблякоха момче с екип на ЦСКА в автобус

Хулигани съблякоха момче с екип на ЦСКА в автобус

Случката е станала по линия 404 между Подуене и Редута

След тренировките и учебните си занятия, детето, заедно със своите родители бе наш специален гост на "Армията", като се срещна и разговаря с хора от ръководството, които му подариха пълна оригинална екипировка на отбора, книгата "70 години слава ЦСКА", календар и раница с различни фен артикули. Момчето за пръв път влезе и разгледа музея на спортната слава, а Пламен Марков го запозна с най-големите армейски спортисти и му пожела един ден и той да стане велик шампион! Постъпката му е достойна за уважение и е един пример за всички как трябва да се брани и защитава червената идея без страх от нищо! Занапред момчето винаги ще има запазено място на стадион "Българска армия", а ръководството ще следи изкъсо развитието му и винаги ще е до него, както в хубави, така и в лоши моменти.

Накрая младежът се разходи по алеята на славата и обеща, че ще даде всичко от себе си един ден там да грее звезда с неговото име, редом до другите олимпийски и световни шампиони.

"Целият отбор на ЦСКА, заедно с ръководството на клуба подкрепят талантливия армейски състезател и му пожелават здраве, успехи и сбъднати мечти!

Същевременно, всички ние осъждаме остро грубата и арогантна хулиганска проява, като изразяваме увереност, че виновните лица ще бъдат изправени пред българския съд и ще получат справедливи наказания!", пишат от сайта на "армейците".

Фенове на ЦСКА и журналисти окуражиха и дадоха подаръци на съблеченото в автобуса дете

Фенове на ЦСКА и журналисти окуражиха и дадоха подаръци на съблеченото в автобуса дете

Вижте подробности тук