ЦСКА и неговите фенове може да станат жертва на два независими един от друг казуса, които щом се обединят ще създадат много неприятна ситуация за "червените", пише "Тема спорт". Както знаем, клубът бе наказан тежко от БФС за баталните сцени в баража за Европа с ФК ЦСКА 1948, като двубоят бе прекъснат за 20 минути поради нахлуване на фенове на терена.

Санкцията включва три домакинства при закрити врати, а интересното е, че докато те не бъдат изтърпени, "армейците" нямат право и на гостуваща агитка при визитите си. Последното наказание е затворен сектор Г за два мача. При тези обстоятелства и тегления жребий за първенството, санкцията за три домакинства без публика ще приключи с двубоя с Ботев (Пд) в седмия кръг и привърцениците ще се завърнат на стадиона в дербито с Левски от осмия, когато са гости. След това срещу Берое и Септември няма да не се допуска публика в сектор Г.

Тук идва проблемът с предстоящото затваряне на "Васил Левски" в периода 22 август - 30 септември, поради концертите на Ед Шийрън и Андреа Бочели и последващата смяна на тревната настилка. Това поражда казус както с мястото на провеждане на дербито с Левски, така и с цялостната програма на ЦСКА, който домакинства на националния стадион, докато трае реконструкцията на "Българска армия". В периода тимът посреща Ботев и Берое. Едната опция е "червените" да разменят домакинствата си с тези отбори и да ги срещнат на "Васил Левски" във втория дял от редовния сезон, а другият е срещите да се проведат на "Александър Шаламанов" или "Локомотив".

Опцията с размяна може да значи, че феновете ще се завърнат на стадиона чак в 12-ия кръг, през втората половина на октомври. Причината е, че ако ЦСКА сега са гости на Ботев (Пд) и Берое, наказанието от три домакинства без публика ще се изтърпи срещу Хебър (2-ри кръг), Славия (5-и) и Септември (11-и). През това време тимът няма да има гостуваща агитка, а това за първи път ще може да се случи при визитата на Локо (Сф) в "Надежда", от 12-ия кръг.

При такива обстоятелства дербито с Левски със сигурност ще се играе на "Георги Аспарухов" само с фенове на Левски, тъй като "армейците" ще са още наказани. От "Герена" така или иначе имат намерение да посрещнат ЦСКА у дома без гостуващи привърженици, но ако "червените" не са санкционирани, ще трябва да да се съгласят за подобен вариант.

Под натиска на феновете: ЦСКА няма да отлага мачове заради други отбори

Под натиска на феновете: ЦСКА няма да отлага мачове заради други отбори

Ето подробности