Да си призная, не очаквах такъв старт на сезона от ЦСКА. Едва ли има човек, който го е очаквал, дори най-верните фенове на Лудогорец и... Левски. Да, това 0:4 леко усмихна привържениците на "сините" във времена на финансова криза в клуба им, Диксънови драми, палми и литри студена вода. На тях им е лесно - когато ЦСКА побеждава, това е Литекс. Когато губи, еуфорията им е голяма. Странно, но при тях това поведение е от години. Имат си достатъчно проблеми, за да им обръщам повече внимание. В следващите редове ще стане въпрос за тези на "армейците".

Още след резултатите в контролите, които бяха изиграни в Австрия написах, че червената лампичка за ЦСКА светна. Тя прегря за 90 минути по време на мача за Суперкупата и се пръсна на (поне) четири парчета. Не е толкова голям проблем, че "червените" загубиха мача срещу Лудогорец. Огромен проблем е, че бяха разгромени. И че представянето им на терена беше обидно, грозно, безлично, ненормално. ЦСКА не може да играе така. Футболистите на най-успелия ни клуб нямат право да разхождат фленалката и да са бледо копие на отбора, който само преди месеци впечатляваше в Европа и спечели Купата на България. Феновете не го заслужават. Тези привърженици, които и след боя от разградчани подкрепиха Любослав Пенев и футболистите. Те обичат и знаят да прощават. Сега треньор и играчи отново са им длъжници.

Снимка 486190

Източник: LAP.bg

Пенев. Всеки ред от мен за него за възприема от определена група фенове за "намазване на ските" и "подготовка за смяна на треньора". До момента не съм участвал в нито една смяна на треньор и едва ли някога ще се случи. Просто не съм този фактор, който може да го направи. Харесвам Любослав Пенев като специалист. Ясно е, легенда на ЦСКА, която знае добре какво значат четирите букви и емблемата. Той, ако няма място на "Армията", кой да има?! Ок, има! Но, пак повтарям - ЦСКА не може да е такъв отблъскващ отбор на терена и да получава гол след гол от отбор, който уж трябва да бутне от първото място у нас. Защото вече всички на "Армията" са с подут език и пришки по устата от повтаряне за титла №32, която продължава да е мираж от 2008-а година насам. Страничните фактори са ясни и на малките деца. Именно заради това ЦСКА трябва да е на 100% готов за подвизи на зеления килим. А не така трагичен. Кой съдия можеше да спре ЦСКА в Разград, по време на реванша за Купата или при 4:1 в Борисовата градина за първенство? Никой! Защото тогава "червените" бяха с класи над Лудогорец. Сега беше точно обартното. Любо Пенев първо каза как отборът му е фаворит срещу "орлите", а след 0:4, че това било само спорт и идва ли не да не се правят големи драми. Ок, няма да правим никакви драми. Но да видим ще се намери ли легенда на ЦСКА, която да каже, че разгром с 0:4 от който и да е отбор е нещо нормално и НЕдраматично. Та това е ЦСКА, хора! Не може да те мачкат и унижават така на терена.

Снимка 539445

Източник: LAP.bg

Най-лошото и ненужно е да гледаш назад и да преживяваш неуспехите си постоянно. Така е във всяка сфера от живота. Времето не се връща. Не е клише, че от нередностите и гафовете се учиш, взимаш си поука. Не го ли направиш, те ще се завърнат със страшна сила, ще станат още по-големи и докато се осъзнаеш, толкова ще си нагазил в блатото, че няма да има измъкване.

Сега пред ЦСКА има само един път - напред и нагоре! Време е за нов полет. Амокът срещу Лудогорец не трябва да се повтаря. А всички в и около клуба трябва да са сплотени. Тогава нещата ще се стабилизират и отново ще тръгнат в правилната посока. Дано належащите спешни мерки вече са взети, защото на вратата чукат мачове, които могат да осмислят целия сезон на "армейците". Нов пробив в Европа ще заличи малко от горчилката, оставена след 0:4. Ще вдигне още повече коефициента на ЦСКА, ще напълни отново касата на клуба със свежи средства. Победа на старта на efbet Лига срещу един отбор, играещ също в червено, е задължителен. Защото веднага след това идват дербитата с Арда и Лудогорец. Така в следващите седмици ще се решава ребусът дали ЦСКА ще лети отново след тотално пропадане в дупката или ще остане там. Всичко започва наново. Но щастлив е този, който има какво да прави, кого да обича и в какво да вярва. В тази роля са феновете на ЦСКА. Дори и след фиаското за Суперкупата...

Филипов: ЦСКА без Ганчев щеше да е като просяците от Подуяне! Не го забравяйте!

Филипов: ЦСКА без Ганчев щеше да е като просяците от Подуяне! Не го забравяйте!

Бившият играч на "червените" смята, че не трябва да се обвиняват водещите фигури в клуба