Разликата между формата на европейските турнири сега и до началото на 90-те години на XX век е огромна. Преди с 4 отстранени съперника се е стигало до полуфинал. Сега, особено ако си български отбор, най-много да влезеш в групи. Такава е мисията на ЦСКА срещу Базел утре.

ЦСКА пристигна в Базел в отлично настроение и с мисъл за успех
Обновена

ЦСКА пристигна в Базел в отлично настроение и с мисъл за успех

Големият мач е утре в 21:30 часа на стадион "Сейнт Якоб Парк"

До момента "червените" отстраниха 3 отбора през сезона в Лига Европа - Сиренс от Малта, БАТЕ от Беларус и Б36 от Фарьорски острови. ЦСКА не беше отстранявал толкова поред от сезон 1998/99, когато за Купата на УЕФА бяха подчинени Белшина, Молде и точно швейцарски тим - Сервет.

Снимка 497708

Източник: LAP.bg

Преди това "армейците" отстраняват Интер от Братислава, Панатинайкос от Гърция и Рода от Холандия, за да играят полуфинал срещу Барселона за КНК. Това се случва през сезон 1988/89.

През 1981/82 ЦСКА отново отстранява 3 съперника, този път за КЕШ - Реал Сосиедад от Испания, Гленторан от Северна Ирландия и английския колос Ливърпул. За да отпадне от Байерн (Мюнхен) на полуфинал.

Али Соу има шанс да стане най-резултатният чужденец на ЦСКА и в Европа

Али Соу има шанс да стане най-резултатният чужденец на ЦСКА и в Европа

Ако вкара два гола на Базел, ще оглави еднолично класацията

Преди епичните битки с Интер през сезон 1966/67, отново за място на финал за КЕШ, ЦСКА се справя с 4 отбора. Това е рекорд, който може да бъде изравнен утре, макар че разликата от постигнатия успех преди години ще е огромна. За да мерят сили с италианците, "армейците" се справят със Слиема от Малта, Олимпиакос от Гърция, Гурник от Полша и Линфийлд от Северна Ирландия. Добър знак е, че и тогава и сега ЦСКА отстранява първо малтийци.

Само един футболист на Базел е по-скъп от халфа на ЦСКА Юнус Санкаре

Само един футболист на Базел е по-скъп от халфа на ЦСКА Юнус Санкаре

Според авторитетния сайт transfermarkt.com

АНГЕЛ ДОМУСЧИЕВ, ПРАТЕНИК НА ТОПСПОРТ В БАЗЕЛ, ШВЕЙЦАРИЯ