ЦСКА ще даде пресконференция, свързана с реконструкцията на стадион "Българска армия", най-късно до месец, съобщава "Тема Спорт".

Очаква се на нея да бъде представен цялостният проект, както и бъдещата визия на съоръжението.

Министърът на спорта: Наша основна задача е да не възпрепятстваме процеса по изграждане на стадион "Българска армия"

Министърът на спорта: Наша основна задача е да не възпрепятстваме процеса по изграждане на стадион "Българска армия"

Весела Лечева не пожела да влезе в конкретика относно датата на започване на строителните дейности

През декември от Борисовата градина започнаха поредица, в която всеки понеделник публикуваха на страницата си във Фейсбук любопитни детайли за новия стадион. От началото на новата година обаче разяснителната дейност престана, а започнаха и спекулации, че обявените досега анонси няма да се състоят. От "Армията" обаче преди няколко дни ги отрекоха.

"Всичко, което ви показвахме като графики, анимации и информация през месец декември, е заложено за изпълнение в реално съществуващия идеен проект, изготвен специално за ЦСКА. Именно по този проект се движим, за да влезем в следващата фаза на техническо изпълнение. Нищо от обещаното няма да бъде изменено. Абсолютна неистина е, че заради финансови неволи сме се отказали от построяването на модерно съоръжение. Напротив - едни от най-важните приоритети на ръководството на клуба остава построяването на стадион от най-висок клас", обявиха от ЦСКА.