ЦСКА. Емблемата на българския футбол. Най-успешният роден клуб - у нас и в Европа. 31 пъти шампион, 20 пъти носител на Националната купа и 4 пъти на Суперкупата. Два пъти полуфиналист за КЕШ (1967, 1982) и веднъж за КНК (1989).

Убиец на Eвропейски шампиони - през годините "червените" се изправят срещу четири настоящи първенци на Стария континент, като в три от случаите шампионът е детрониран. Първият, който прекланя глава пред ЦСКА, това е Аякс (Амстердам) - през 1974 г. (2:0 и 0:1). "Армейците" повалят на земята като лъв своята жертва и английските Нотингам Форест - през 1981 г. (1:0 и 1:0), и Ливърпул - през 1982 г. (2:0 и 0:1).

Снимка 363660

Източник: CSKA.bg

ЦСКА! Дал на футболния свят легендите Христо Стоичков, Димитър Якимов, Димитър Пенев, Петър Жеков и много, много други...

WINBET - победата е на един клик разстояние! (18+)

Представял ли си е някога привърженик на този гранд, че един ден клубът няма да го има? Абсурд! ЦСКА е вечен! Докато зад отбора е всеки един фен, който асоциира съдбата и живота си с него. Докато с червено шалче в ръка, на "Армията" са поколения българи (и не само), горди с тима, в който се заклеха.

Снимка 481654

Източник: CSKA.bg

Понякога те са на върха на щастието, със сълзи от радост. Друг път сълзите са горчиви, а болката от неуспеха раздира душите им като кама. Но и след такива моменти, те пак са там - на трибуните. В дъжд, сняг и пек - през есента, зимата и пролетта. Сезон след сезон, година след година.

Снимка 422847

Източник: CSKA.bg

Настръхват. Обичат. Усещат любимците си на терена като част от семейството, от самите тях. Емблемата със звездата е в душите и сърцата. Цялото им същество е необятна "червена" вселена. Точно те са ЦСКА - преди, сега и завинаги! Винаги ще има ЦСКА! Защото дядовците и бащите им бяха на "Армията". Сега там са те и техните деца. Един ден ще гледат отгоре - внуците и правнуците им. И те ще бъдат там, където въздухът е най-живителен. Където пулсът се ускорява, а два часа минават като две минути. Където ехтят "армейските" песни. Където са приятелите, футболните братя и сестри - на стадиона, у дома!

Снимка 321148

Източник: cska.bg

"ЦСКА, ЦСКА, всичко започва и свършва така", се пее в една песен. Всичко започна на 5 май 1948 година. Можеше ли да завърши през юни 2015-а? Не! Приказката трябваше да продължи да се пише. Със златни букви! Така е и така ще бъде! 

Днес ЦСКА става на 73 години. 73 години от вечността! Честито, "армейци"!