Ръководството на ФК ЦСКА 1948 отправи призив към колегите си от ЦСКА. Отборът от четвърта дивизия иска да им се предостави договор между ММС и "червените" за използване на стадион "Българска Армия" и базата в Панчарево.

Ето какво пише в официалия сайт на ЦСКА 1948:

"Армейци, Болно ни е от това, че сме принудени да обикаляме по софийските квартали, за да намерим терен на децата на ЦСКА за провеждане на официалните ни срещи и нормален тренировъчен процес. Болно ни е, че на феновете ни се налага да плащат по-скъпи билети, за да може да покрием разходите си по провеждането на всеки един домакински мач. В същото време един друг отбор използва стадион "Българска армия" и тренировъчната база в Панчарево, твърдейки, че прави това на основание сключено споразумение с Министерство на младежта и спорта (ММС).

ЦСКА се прицели в заместник на Георги Китанов

ЦСКА се прицели в заместник на Георги Китанов

Ясин Ел Харуби е вариант за вратата

Споразумение, за чиито съществуване, параметри и изпълнение обществеността в Република България е все още в пълно неведение. Според единствената публикувана информация от страна на ММС, наемът за използване на горепосочените спортни съоръжения е в размер на 80 000 лева на месец. По прости сметки, за десетте месеца, откакто нашият дом е узурпиран от въпросния футболен клуб, би следвало да са били платени около 800 000 лева. Ако пък предположим, че наемът на стадион "Българска армия" и базата в Панчарево би могъл да бъде изплащан от страна на ползващото ги дружество под формата на вложени средства по тяхното обновление и поддръжка, то би трябвало към настоящия момент в двата обекта да е била инвестирана сума именно в този размер - 800 000 лева.

ЦСКА: Няма как нещата да са добре след загуба от Левски

ЦСКА: Няма как нещата да са добре след загуба от Левски

"Трябва да се стегнем и да се върнем на победния път", коментират "червените"

Както вече Ви съобщихме и показахме, на 21.02.2017г., позовавайки се на Закона за достъп до обществена информация, подадохме до ММС заявление в изискуемата се форма, с което пожелахме да ни бъде предоставена информация относно въпросното споразумение, както и относно евентуалните плащания и/или вложения в изпълнение на това споразумение - включително извлечения от банкови сметки и други документи, доказващи реалното извършване на тези плащания от страна на ползващото съоръженията дружество.

ЦСКА реди авторитетна контрола, вижте кога

ЦСКА реди авторитетна контрола, вижте кога

"Червените" обмислят спаринг за 25 март

Знаем, че е лесно фиктивно тревата на стадиона да бъде окосена за 1000 лв., но това не отговаря на действителността. Считаме, че когато става дума за имот - държавна собственост, то както ние, така и цялата общественост, имаме право да получим тази информация. В отговор на нашето заявление ММС ни уведоми, че за предоставянето на тези данни е необходимо и съгласието на футболния клуб, използващ съоръженията към момента, предпочитайки по този начин да "прехвърли топката" в полето на ПФК ЦСКА тире София ЕАД и процедурата да бъде протакана във времето, като в крайна сметка фокусът на общественото внимание да бъде изместен. В тази връзка обаче държим да отбележим, че ще проявим цялото необходимо постоянство и гражданска активност докато поставеният въпрос не бъде напълно изяснен.

"Армейска" война: Фен на ЦСКА опитва да запали календар на ЦСКА 1948 (ВИДЕО)

"Армейска" война: Фен на ЦСКА опитва да запали календар на ЦСКА 1948 (ВИДЕО)

Не му се получи...

С настоящото писмо използваме повода и да се обърнем към дружеството, ползващо стадион "Българска армия" и базата в Панчарево, с призив въпросното дружество да даде своето съгласие поисканата от нас информация да бъде предоставена в пълен обем. Считаме, че това не би следвало да е проблем, ако всички лица по веригата са спокойни за правомерността на своите действия. Очакваме да бъдат спазени законовите срокове и до 13.03.2017г. да получим отговор на нашето запитване. Отново заявяваме ясно и категорично, че след получаване на поисканите документи, сме готови да предприемем всички възможни законови стъпки до пълно изясняване на случая".