Бившият капитан на ЦСКА и помощник-треньор на "червените" - Тодор Янчев, разкри пред Livesport.bg какви са причините за слабото състояние на отбора и какво е довело до разделение в съблекалнята.

Тошко, според теб на какво се дължи тази голова суша, в която е попаднал ЦСКА?

- Мисля, че преди всичко проблемът е психологически във футболистите и се надявам самите те да си помогнат. Виждаме, че публиката дава максимума. Колкото и да са били критични, отново са на стадиона и подкрепят футболистите.

Ще се справи ли Любо Пенев с тази ситуация?
- Трябва да се справи. Знам, че всяко едно "армейско" сърце, което го боли за ЦСКА, в момента страда.

Той ли е лицето, което ще ги изведе от тази ситуация?

- Любо Пенев е голямо име не само в ЦСКА, но и в българския футбол. Оставил е своята следа и се надявам под негово ръководство да се стигне до нещо положително.

Галин Иванов, няколко пъти след мач, казваше, че отборът не е готов физически. Ти беше част от треньорите, които проведохте подготовката...
- Знам какви са коментарите...

Знаеш какво се говори, че нещо е имало на тази подготовка в Турция.
- Лично аз съм се чувствал винаги най-подготвен като футболист под ръководството на Стойчо Младенов. Бих искал един ден да наследя отбор, воден преди това от имена като Георги Василев, Стойчо Младенов, Станимир Стоилов и Димитър Димитров, защото ще знам, че тези футболисти ще са физически добре подготвени, а и тактически също. Трябва да си късметлия, ако наследиш отбор, воден преди това от тях.

Добре защо тогава отборът не може да издържи цял мач на пълни обороти?

- Мисля, че в психиката е проблемът. Като направиш няколко колебливи игри, след това си разколебан. Още повече в клуб като ЦСКА - едно равенство се изживява доста сериозно. Напълно ги разбирам, когато си бил в серия с негативни резултати ти изпитваш едно колебание във възможностите си.

Вярно ли е, че не е имало хапчета за възстановяване?
- Да вярно е. Но не искам да се оправдавам, нито да обвинявам някой друг.

На кой беше решението да се спрат тези хапчета и витамини?
- Просто нямаше средства. Нямам идея кой ги спря и по каква причина. Но просто, когато бяхме на първо място, станаха много неща които са необясними.

Твоето лично обяснение за това нещо?

- Да имам такова, но ме боли и няма смисъл да казвам. Изживявам си ги нещата вътрешно.

Защо се разби съблекалнята?
- Имаше хора, които направиха тези неща.

Твои колеги или някои от шефовете?
- Без кометар!