У нас често обръщаме твърде много внимание на скандалите, задкулисните игри и трагедиите в българския футбол. Всеки ден четем декларации, жалби, коментари... Понякога трябва човек да си каже "стоп" и да погледне на нещата от друг ъгъл. От забавния.

Един от собствениците на ЦСКА - Гриша Ганчев, винаги е имал интересно и различно мнение. Той никога не крие какво мисли за даден проблем и интерпретациите му често будят вълнение. Цитатите му се превръщат във "вечни лафове", които феновете повтарят години наред. Вчера Ганчев стана на 56 години. Отново използваме възможността да му честитим празника и да му пожелаем първо да обърне петицата и шестицата, а след това да стигне до сто.

ЦСКА поздрави Гриша Ганчев

ЦСКА поздрави Гриша Ганчев

Босът на "червените" празнува рожден ден

Предлагаме 50 от най-култовите изказвания на бизнесмена:

ПОСЛЕДНИ

1. "Ние казваме какво ще става! Вие, балъците, само харчете пари! Това го няма и в Занзибар!", коментира пред ТОПСПОРТ съдийските назначения преди седмица.

2. "ЦСКА си има треньор до лятото. Не сте ли чули? Това да не е магазин за плодове и зеленчуци? Не може всяка седмица да се занимаваме с рокади", отново пред нашата медия за спекулациите за поста на Нестро ел Маестро.

3. "8 милиона са си 8 милиона. Ние ги хвърлихме един вид в канала. С тези пари нищо полезно не може да се случи. Като изключим, че има един стар автобус, от който може би ще вземем 2-3 хиляди лева за скрап, малко скъсани чорапи и гащета."

4. "Ти чувал ли си за лицето Иван Боладо? Е, този е бил футболист в ЦСКА. Кога е бил - това е отделен въпрос. Аз не го помня, но бил играл 15 минути. В момента има дело, съдят ЦСКА за 800 хиляди евро."

5. "Свършва мачът и цяла нощ ми пишат. Откъде ми знаят телефона "мечки", "тигри", "зебри" и не знам какви - всеки дава мнение. Този защо не игра? Чакай, бе, аз треньор ли съм? Не съм говорил с Инджов, но ако още малко ми се правят на Паисиевци, мога да потърся спасение от рода на Бил Гейтс" - от обширно интервю за предаването "Код спорт".

6. "Та "То" се освети и дикторът му Петриньо го потвърди. И да, наистина - вълкът нравите си не мени, но наглите измамници, когато им оставиш почва, стават още по-нагли! Дано никога каптагонът и амфетите не ги облагат с каквото и да е било! Конгломератът уби комара с меча си", пред сайта на ЦСКА в края на октомври.

Снимка 354699

Източник: cska.bg

ЦИТАТИ ОТ ПРОЛЕТТА

7. "През новия сезон ще се борим да не изпаднем от групата", отговоря с чувство за хумор на въпрос за целите на ЦСКА.

8. "Титлата е в онзи град. Поздравяваме ги. Ще им пратим един скромен подарък - една шлифовалка, да пратят и на Станислав Тодоров и във футболния съюз, защото много хора са действали по този начин."

9. "Какво общо имаме ние с Европа? Европа започва там, където свършва шкембе чорбата и семките. Тука има шкембе чорба и семки, нали?!"

10. "Искам да поздравя всички гости на г-н Никодимов. Да им пожелая здраве. Виждам, че залата е пълна с "армейци". Има и левскари. Пожелавам ти, бате Паро, още 100 години да пишеш. Най-вече да си здрав. Бяхте художници на терена и ти, и Пената, сега сте писатели. Живот!"

Снимка 354695

Източник: cska.bg

ПРЕДИ ДЕРБИ

11. "Очевидно някои хора компенсират с писане пропуските си в четенето. Оставям настрана факта, че декларациите в голяма степен са неграмотни. Притеснителното е, че от тях лъха единствено на... стадно мислене, на вандализъм!"

12. "Мечето Телкийски преди мача с юношите на ЦСКА не знаеше с кой ще играе. Като го ошамариха - разбра! И го хвана срам", при отказа да се спомене името на "червените" в сайта на Левски.

13. "Хората са го казали - бий, за да те уважават. Надявам се ЦСКА да победи в събота, пък как ще отразят мача в сайта на Левски, малко ме интересува."

Снимка 354696

Източник: cska.bg

СТРАСТИТЕ ОТ 2016 ГОДИНА

14. "ЦСКА не е баничарница, ЦСКА е спортен клуб. ЦСКА ще си играе мачовете на "Българска армия", това е ясно като бял ден."

15. "Който иска да заповяда да помага, а не да си мерим оздравителните планове."

16. "Борислав Попов какъв е, историк ли е? Титлите са в музея на ЦСКА. Борислав Попов да отиде да ги види."

17. "Аз не съм казал, че съм Господ. Чувам само "Ще направим ето това". Къде са били тези хора през тези 25 години? Не е забит един пирон, защо не отидете на Панчарево да видите какво е?!"

18. "ЦСКА трябва да остане в "А" група. Искам да ви кажа само едно - Левски и ЦСКА са символите на българския спорт. Никой няма право да се гаври с тези два символа. Дайте да пратим и Левски в "А" окръжна и да видим какъв спорт ще развиваме в България. В България сме свикнали да разрушаваме небостъргачи, за да правим колиби. ЦСКА трябва да бъде в "А" група под каквато и да е форма."

19. "Отива към небитието", на въпрос "Къде отива българският футбол?".

Снимка 354698

Източник: cska.bg

РЕТРО

20. "Бием, падаме, ние си се мятаме на всеки. Въпреки това знаете Стоичков какъв ръб е. Кога ще го накараш да легне или да вземе уговорен мач? Човекът иска да се играе, с който и да се падне", за кавалера на "Златната топка".

21. "Не може чрез вестници и медии да водят спор. Направиха хиляди зулуми", по повод кавгата между Стоичков и Борислав Михайлов.

22. "Нормално е човек да си купи една ракия за 1-2 лева и да си гледа мачовете на топло. Може ли "Мюзик Айдъл", където пеят разни момиченца и момченца, да носи приходи от 10-15 млн. лева, а българският футбол - не?", иронизира поведението на някои фенове.

23. "Айде вече в БФС да влязат хора, които са доказали в своите области, че могат да работят. В момента на "Иван Асен" е пълно с туристи, а те трябва да бъдат изритани", заяви в изказване през 2008.

24. "Нека не ми говорят щуротии, че банкер, който прави оборот на банката си от 20 милиарда, не може да се оправи с проблемите във футбола. Само че някои хора ги е страх да влязат богати бизнесмени в Изпълкома. Айде да видя как някой ще отиде при Тодор Батков и ще го купи за 10 000 лева и две шилета. Щото и такива подкупи има в момента."

25. "Заслугата е изцяло и само на новия шеф Димо Момиров. Сигурен съм, че при още малко доверие, той съвсем ще оправи нещата. Ще изчисти реферските среди от хорица като тази дребна душица Антон Генов", продължи в интервюто преди 10 години.

26. "Не съм отишъл на един Изпълком - чудо голямо. Имал съм друга работа, предпочел съм нея. Щом колегите са избрали Костадин Костадинов, значи той ще е. Дано само не е чел Бай Ганьо преди да заеме шефския пост."

27. "Аз, ако исках, можех да направя Литекс 12 години подред шампион. Ама защо? Нека не се надлъгваме, а да играем честно."

28. "Ами според мен в Хамбургер нямат играчи с две сърца. И няма играчи и с два инструмента...", преди гостуването на Литекс в Германия.

29. "Ако е за борба, ще ви кажа, че нямат никакви шансове. Да ни надвият на борба е просто абсурд! Но този пуст футбол не го разбирам аз", още от изказването преди сблъсъка с Хамбургер.

30. "Къде е Тодор Кирков (б.р. - колега от bTV). Ти къщичка за пиленца правил ли си? А къщичка за кученца? Вие това поведение на феновете на ЦСКА не трябва да го толерирате", преди гостуване на Литекс в Албания.

31. "Идете при г-н Томов, той има дар слово човекът, ще ви отговори, той е компетентен по всички въпроси. 100 милиона е похарчил във футбола", за Александър Томов.

32. "Очите им стъклени. Стъпиш на окото му то вместо да се спука... сякаш се е качил на скейтборд. Виж колко съдии изгоряха", за управниците на "Герена" в интервю за Сашо Диков.

33. "Директорчето с перчема на всяка цена трябвало да стане първи. Като станеш първи - ще ти порастне ли, какво? Не им се сърдя. Те са измислили футбола", продължи Ганчев.

35. "И пак ще си свирят... ама на мегдана ще си свирят. На хорото", за съдийството.

36. "Животът ми мина в простотия, Сашо. Това е лошото. Не се очертава да е нещо друго в бъдеще", завърши емоционално диалога си с журналиста.

37. "Защо? В Разград да нямат по 64 зъба, или по два... Това е футбол. Топката е кръгла", отговори бизнесменът на въпрос за доминацията на "зелените" (2014).

38. "Ние си гледаме нашата кошарка, гледаме да не ни крадат играчите от кошарката. А другите проекти - ние първи ги поздравяваме за успех. Аз не завиждам на хората."

39. "От 96-та година съм тук, когато дойдох, имаше ей такива големи плъхове на базата", още от дългогодишния период в Ловеч.

Снимка 232540

Източник: LAP.bg

ЗА ЦСКА

40. "Явно този отбор ги тревожи много."

41. "ЦСКА не е търговско дружество."

42. "Христо Янев е много кадърен и интелигентен. Професията му се отдава", за бившия футболист и треньор на "армейците".

43. "ЦСКА брутално бе изхвърлен да се лута по ниските дивизии и да става за посмешище... не по спортен път."

44. "Феновете го правят напук на всичко. Това е любов."

45. "Титлите и купите на 4-те свещени букви са при бате Сашо в музея", на въпрос дали трофеите остават в старото дружество.

46. "Има един чист клуб в елитната лига, който няма да трепери дали ще го съдят, дали ще има лиценз. Парите не са ги имали за нищо тук. Ето и активи - всички тези млади футболисти след време ще струват пари."

47. "Аз като бивш спортист от малък съм си мечтал да отида в ЦСКА. Всеки млад футболист иска да играе за някой от грандовете. Чужденците са печалбари."

48. "Ние трябва да произвеждаме играчи. Ще дойдат хора от чужбина, за да оправят школата."

49. "Не знам да има такъв отбор, не съм чувал за него", отговори Ганчев на въпрос "Какво мислите за аматьорския ЦСКА 1948" през 2017.

50. "Тук феновете искат отборът да бие. Когато той побеждава, всички са щастливи. Трудоспособни са на следващия ден. Могат да работят... 60% от хората в държавата."

Собственикът на ЦСКА Гриша Ганчев пред ТОПСПОРТ: Нямам нерви да се занимавам с комплексари, които си мислят, че не са тленни

Собственикът на ЦСКА Гриша Ганчев пред ТОПСПОРТ: Нямам нерви да се занимавам с комплексари, които си мислят, че не са тленни

"Нека му дадат всички отбори и да си прави конгломерат"