Легендата на столичния гранд Левски Тодор Барзов пожела успех на вечния съперник ЦСКА в днешния мач с Лудогорец. Причината е тривиална - за червените от месец играе неговият внук Георги Йомов, който вече записа 5 мача за армейците. Срещу БАТЕ Борисов в четвъртък солова акция на Йомов доведе до първия гол на Али Coy.

"Срещу БАТЕ се бориха всички. Отдавна му казвам да не подава само, а да направи и някой пробив, да стреля - оттам стана и голът. Той тези неща ги може, но повече гледа да подава. Това е манталитетът на дядо му - да я подава. Едно време и аз я подавах, а другите вдигаха ръцете", сподели 67-годишният Барзов за ежедневника "Тема Спорт"

"Това е дерби мач и който е по-добрият, ще победи. Дано ЦСКА да спечели. Жив и здрав да е (става въпрос за Йомов), чух го, преди да отидат на лагер и му казах: "Продължавай по същия начин", нищо друго.

Постоянно му гледам изявите и му давам от време на време напътствия. Той си знае, на 23 години е, най-важното е да върви напред", сподели Тодор Барзов, който има 148 мача, 21 гола, 2 титли и 2 купи на Съветската армия като футболист на Левски-Спартак. Той често огорчаваше именно ЦСКА и беше един от големите любимци на феновете.

Тодор Барзов е роден на 21 февруари 1953 година в Долна Митрополия и привлече вниманието на "синия" гранд с чудесните си изяви в Спартак (Плевен).

ЦСКА - Лудогорец, на живо
на живо

ЦСКА - Лудогорец 2:2, гол на Марин!

Феновете на "червените" полудяха от щастие