В часовете след победата над Ботев Враца, от ЦСКА публикуваха кратко видео от обиколката на футболистите за поздрав на публиката. Главно действащо лице в него не е авторът на две красисви попадения Тибо Вион, а централният нападател Фернандо Каранга. Бразилецът бе посрещнат с бурни аплодисменти още когато изезе да загрява за срещата, а след нея десетки дечица се наредиха на оградите на секторите А и Г, за да се снимат с него. Феновете скандираха името му, а широко усмихнатият Фернандо се отблагодари с дълбок поклон. "Сякаш никога не си е тръгвал! Каранга си припомни колко силна е червената любов при повторния си дебют за ЦСКА", написаха армейците в социалните мрежи към клипа.

И това заключение не се отнася само за отношенията между нападателя и публиката, но и за представянето му на терена. Бразилецът явно е от футболистите, които не остаряват, защото феновете на Националния стадион в неделя вечер се чувстваха сякаш са използвали машина на времето и са се върнали 6-7 години назад, по време на първия период на Каранга в ЦСКА. Той не е загубил и частица от скоростта, енергията и агресията си  в позитивния смисъл на това качество. Освен това продължава да е все така заразителен за съоборници и фенове. След всяко отиграване Фернандо аплодираше червените футболисти, а при въможност флиртуваше и с публиката. Той бе пределно наясно, че голът му в самия край на първата част ще бъде отменен заради засада, но това не му попречи да прехвърли вратаря и да взири трибуните, като дори прескочи рекламните пана и тръгна да празнува към сектор Г.

Каранга внесе солта и пипера в доста скучното и еднообразно представяне на ЦСКА в много от двубоите през есента. Червените изглеждаха атрактивно и накараха вратаря на Ботев Враца да прави куп намеси, за да спаси своите от разгром. Силните характеристики на Фернандо - скорост и височина, позволяват както да бъде търсен с дълги топки зад защитата, така и с центрирания в наказателното поле. Именно при такива се стигна и до първите две попадения в мрежата на гостите. Нападателят е и същата машина за пресиране, което е много важно за налаганата от Нестор Ел Маестро философия за сериозна агресия в противниковата половина.

Трябва да се отбележи, че Каранга все още не е в оптималната си игрова и физическа форма, но все пак издържа 90 минути на терена, което е позитивен знак, че много скоро ще е в топсъстояние. Тепърва предстои и да се сработи с Матиас Фаетон, който е по-раздвижен и динамичен, но твърде много залага на индивидуалните действия. Успеят ли двамата да сформират партньорство, мощта на ЦСКА в нападение ще е в пъти по-голяма от тази, която видяхме срещу Ботев Враца. А не бе никак малка.

Каранга игра така, сякаш никога не си е тръгвал от отбора и накара феновете да мечтаят. Неслучайно те пяха името му още след първия мач.