Фернандо Каранга беше избран за Играч №1 на 25-ия кръг от efbet Лига. Той получи наградтаа си и даде специална пресконференция по този повод. Любимецът на "червените" фенове разкри, че ако има възможност, би върнал в отбора Кирил Десподов и Николай Бодуров, с които беше съотборник преди години.

Бразилецът говори за битката за титлата в efebt Лига, както и стилът му на игра, който провокира съперниците.

"Искам да благодаря на всички гласували. Това е първият път, в който идвам тук след моето завръщане в ЦСКА и обещавам, че това няма да е последният път, в който ще получа наградата. Много съм щастлив с гласовете, които са дали треньорите за моите голове и ще продължа да вкарвам, за да мога да дойда пак тук. Ще направя хубава колекция, тъй като ми харесва приза", започна Каранга.

"Вярвам и аз, че срещу Локомотив София няма да е лесно. Няма вече такива мачове. След тези 10 дни, които имаше пауза за националите, се подготвихме много добре. Отборът се чувства много добре за този мач. Знаем, че всички останали мачове са много важни".

"Спомням си много добре като дойдох първи път, че 4 мача не вкарвах и оттогава почнах. Оттогава не съм спирал да вкарвам и се надявам сега пак това да се повтори. Първенството и клубът са се променили сравнение с първия ми престой. Сега се адаптирам много по-бързо към ЦСКА. Независимо от футболистите, които са тук, ЦСКА винаги е бил силен отбор", продължи Каранга.

"Думата "машина" не ми излиза от главата. Това е типично за мен. Машината няма да спре да работи. Тази година трофеят е много по-красив и обещавам да спечеля много в бъдеще. Ще се трудя много, за да стане това", обеща №9 на "червените".

"Като се върнах от Китай имах други оферти, но аз се сетих за историята ми тук, феновете и това ме мотивира да приема да се върна обратно в ЦСКА. Смятам, че взех правилното решение. Свързахме се взаимно. Говоря малко български. Труден е езикът, но правя усилия да науча някои неща", разкри той.

"Поддържам връзка с Манолев, Бодуров и Десподов от стария отбор. С почти всички говоря. Манолев е спрял да играе вече и той първата седмица, когато подписах, ми се обади и ми каза, че ще ме гледа по само по телевизията. Десподов бих викнал от стария отбор сега. Бодуров също. Манолев много ми харесваше, но той спря и левият бек Антон Недялков".

"Сега първенството не е решено. ЦСКА не може да бърка. Ако продължим да бием, ще е много добре. Имаме шансове да станем шампиони. Ние трябва да се борим да вкарваме голове, да сме по-конкурентни с преките съперници. Всичките футболисти знаят какво трябва да правят и най-важното е да не сбъркаме. Не само моя цел е да вкарам много голове, а и на целия отбор. Искам да вкарвам, да докарвам победите на ЦСКА. Най-важно е да се борим за титлата и моята първа цел е да стана шампион с ЦСКА. Няма да се откажа никога, докато не станем шампиони".

"Мачът с Левски е специален. Когато съм играл срещу тях, съм вкарвал - това е нормално. Всеки иска да играе в дербитата. Играч като мен, който е решителен, трябва да играе в тези мачове. Всеки ден като заспивам се сещам за тези мачове. Вече съм приготвил как да отпразнувам бъдещ гол срещу тях, но не мога да кажа сега това. Това е моят стил на игра. Мисля, че като играя така, противниците се колебаят. Аз ги провокирам да може защитата да сбърка. Не се страхувам от нищо".

"Изцяло съм добре след контузиите. В Китай изискваха много, но и тук се изисква много. Не е лесно в България. След този мач с Черно море бях разочарован и сърдит. Когато ми "изстина" главата, тогава разсъждавах къде сбърках за червения картон. Треньорите говориха с мен и ми казаха да бъда по-умерен, да не реагирам толкова остро", продължи още нападателят.

"Голямо предизвикателство за мен е, че ще се изправя срещу Левски срещу защитник №1 на годината. Това е хубаво, но той е бил №1, защото не съм бил тук", каза с усмивка Каранга.

"Не съм играл срещу Лудогорец, но съм гледал техни мачове. Не виждам голяма разлика между нас и тях. Отборите са 50:50".

"Всички фенове чакат обновяването на стадиона. Това ще е новият дом и новата "тенджера под налягане" за ЦСКА. Вярвам, че тогава ще е прекрасно, когато се завърнем на "Българска армия"", завърши той.

Награждават Каранга за играч №1 на кръга днес

Награждават Каранга за играч №1 на кръга днес

Той ще даде и пресконефернция по повода