Едно от най-разпознаваемите лица на българската журналистика Светослав Иванов е сред известните фенове на ЦСКА, като при удобна възможност е на стадиона и подкрепя тима. Той попада в елитния списък на червените телевизионери, в който са още Ники Кънчев, Светла Петрова, Иван Такев, Натали Трифонова. Водещият на "120 минути" по bTV бе гост в YouTube предаването "SportCast с Деян и Иван" на друг популярен привърженик на армейците - Деян Веселинов, и Иван Боянов. Роденият на 30 ноември 1983 г. в София журналист разказа как е станал фен на футбола и ЦСКА, а коментира и актуалните процеси на стадион "Българска армия".

Светльо, как започна да се интересуваш от футбол? Какво запали у теб страстта, която продължава да кипи и до днес?

- Ние сме от късметлийското поколение, което можеше да порасне навън без много устройства. Шампионската лига бе рядко. Веднъж на две седмици. Даваше се по един мач най-много. Бях 4-ти клас, когато започна световното през 1994-та. След това ЦСКА постигна една знаменита победа над Ювентус с 3:2, която после отмениха. Бях на стадиона. Изпитвахме емоцията. Ходехме често на мачове тогава. Дядото на един приятел ни водеше на стадиона. Помня също много ясно и финала Барселона - Сампдория през 1992 година. Все мачове, които са първите запечатани спортни емоции за мен.

А защо ЦСКА? Обкръжението ти ли подкрепяше отбора, или сам намери тази любов?

- Защото в един момент имаше прекалено много хора от Левски около мен (смее се). И си казах "Защо и аз да съм от Левски? Аз ще съм от ЦСКА". Шегувам се, разбира се. Харесваха ми. Много ми харесваше отборът тогава.

Тоест не е имало семейно влияние относно червената идея?

- Не, майка ми на младини е била много голяма шахматна надежда за девойки. Но тя е играла за Локомотив София. И именно тя е един от хората, които ме въведоха във футбола, защото също е много голяма фенка. Още по време на световното в Италия през 1990 година тя ми обясняваше какво е засада. И до ден-днешен си спомням състава на Италия от тогава! Запечатал ми се е в детската глава.

Години наред феновете на ЦСКА търпяха разочарования, но сега тимът е много близо до върха. Какви са шансовете да бъде преборен Лудогорец?

- Аз мисля, че ЦСКА в момента има много добър отбор. Може да има и още по-добър. Радвам се, че има и перспектива за нов стадион, най-после. Как иначе един клуб да мисли за бъдещето и как да се развива, ако няма стадион? Това е твоят дом. По тези стари стадиони в момента стърчат железа! Как да си заведеш детето на мач? Много се изкефих, като видях радостта на феновете на Ботев Пловдив, когато се завърнаха на "Колежа".

Иначе аз съм вечният оптимист! Много се надявам на титла още тази година. Гледах ЦСКА срещу Лудогорец точно след ефир, защото мачът беше в неделя. Много ме хвана яд. Ние имахме положения, които изпуснахме. Не играхме зле. Например срещу Левски не се представихме добре. Имахме положения срещу Лудогорец, които можеха да променят нещата в класирането.

В последно време в червената общност вървят интересни дискусии на тема кое е по-важното - край на 15-годишната суша без шампионска титла или построяването на нов стадион. Какво е твоето мнение?

- А защо не и двете. И двете са важни. Дали ще станем шампиони зависи от това дали в крайна сметка отборът има нужния капацитет. А това за стадиона - тук всичко е категорично ясно. Няма фен, на който и да е български отбор, който да не мечтае за нов стадион.