Вече бившият треньор на ЦСКА Стойчо Младенов говори пред медиите, след като се раздели с клуба.

Ето какво каза той от стадион "Българска армия":

"На пресконференцията разбрахте за какво става въпрос. След като няма подобрение в това отношение, аз се оттеглям. Искам да работя по друг начин. Разделяме се по взаимно съгласие, като приятели. Отношенията ни с Ганчев се подобриха.

Каквото и да говорим сега е излишно. Пожелавам успех на ЦСКА в неделя и не само в неделя. Имам голямото желание финалът да се спечели. Първо тук със Славия да потвърдим превъзходството си и на финала да сме отново победители, за да спечелим трофей тази година.

Не мога да отговарям за решенията на ръководството. Тяхно право е да продължат договорите си с треньорите, когато са доволни. Тяхно право е и да ги сменят. Това е тяхна политика, тяхно виждане. Аз не мога да работя по начин, по който искам, затова си тръгвам.  

Ще видим дали в България мога да работя по начина, по който искам. Мисля, че има няколко клуба, които дават възможност на треньорите да участват активно в селекционните политики. Примери са Левски и Черно море, да не ги изброявам. В това отношение аз нямах тази възможност. Искам да се извиня на феновете, че ги подведох, че аз ще решавам кои футболисти ще се продават и купуват. Не успях да го направя и затова си тръгвам. Искам тяхното извинение.  

Трябваше да си тръгна още декември месец. Все се надявах, че това е моментно емоционално състояние на собственика. През декември се отдалечиха отношенията ни. От началото на март прекъснахме всякаква комуникация. ЦСКА не може да функционира по този начин. Изцяло селекционната политика трябва да се промени.

Не искам повече да коментирам. Нищо не искам да получават. Това, което до 12 април съм заработил, това ще получа. Моите помощници си тръгват. По всяка вероятност Стоян Колев ще остане, след като е поискал да остане. Трябва да остане, за да помогне на клуба".  

Стойчо Младенов се раздели с ЦСКА
Обновена

Стойчо Младенов се раздели с ЦСКА

Скоро трябва да стане ясно кой ще поеме "червените"