Новият треньор на ЦСКА Томислав Стипич - е започнал усилена работа по селекцията на отбора. Според една от фенските фракции на "червените", хърватският специалист е влязъл в преговори с две от актуалните имена на хърватския пазар - Марко Солдо и Нико Галешич.

Първият е собственост на Динамо Загреб, но игра през последния сезон под наем в Горица.

Официално: Владо Манчев пое дублиращия отбор на ЦСКА

Официално: Владо Манчев пое дублиращия отбор на ЦСКА

Отборът ще играе във Втора лига през новия сезон

21-годишният дефанзивен халф е оценяван на 650 000 евро (1 300 000 лева). Ако се съгласи да играе за ЦСКА , "червените" няма да плащат трансферна сума за него, защото договорът му с гиганта от Загреб приключва този месец.

Доста по-различна е ситуацията с Галешич. Таи е собственост на Риека и оценяван на сериозната сума от 2,5 милиона евро (5 милиона лева). Договорът му с Риека изтича през 2026-а година.

23-годишният халф е бил част от младежкия тим на Хърватия. Той е роден в Берлин и е продукт на школата на Харта.

Пифа: Не съм оптимист за назначението на Стипич

Пифа: Не съм оптимист за назначението на Стипич

"Скептично настроен съм"

Според залалянковцитв, Стипич има участие в преговорите с двамата футболисти, но те първоначално са набелязани от скаутското звено на ЦСКА, което бе създадено след напускането на Гриша Ганчев.

В момента тази структура се ръководи от Иван Славов, който официално бе представен като шеф на скаутите. Самият Стипич никога в кариерата си не е работил с двамата хърватски играчи.overlay-clever

Стипич иска ЦСКА да изиграе повече приятелски срещи през лятото

Стипич иска ЦСКА да изиграе повече приятелски срещи през лятото

Хърватинът ностоява контролите да бъдат 5 или 6

Според друг източник от червения клуб, обаче ситуацията със селекцията на отбора за новия сезон изглежда зациклила. Изпратени са много оферти до футболисти, както от България, така и от европейски страни, но засега няма отговор на нито една.

В момента обаче приоритет е не привличането, а освобождаването на играчи. Както е известно, водят се тежки преговори с Амос Юга за прекратяването на неговия договор. По-голяма част от чужденците в тима ще си тръгнат спад абсолютно проваления сезон, пише "Мач Телеграф".