Треньорът на ЦСКА Стамен Белчев даде официалната си пресконференция преди утрешния мач с БАТЕ (Борисов) от Лига Европа. Специалистът вярва, че момчетата му имат сили да отстранят съперника и да продължат в турнира.

Ето какво каза Белчев пред журналистите на стадион "Българска армия":

"БАТЕ е организиран клуб. Във всеки един момент от играта, знае какво преследва. С дисциплина и колектив, ще успеем да елиминираме съперника.

БАТЕ не е прекъсвал първенството. При тях е 23-ти кръг. Това дава донякъде предимство на съперника. Това е отбор, в който играчите отдавна са заедно. Имат синхрон. Но сме ЦСКА и в един мач се решава всичко, нямаме право на извинение.

Аз мисля, че БАТЕ не зависи от един или двама играчи. Ако ние се заблудим, че мачът ще ни е лесен... и то при отбор, който редовно участва и излиза от групи. При мен няма как да се случи това подценяване. Ще се опитам да го предам на футболистите.

Снимка 496351

Източник: LAP.bg

Няма от какво да се притесняваме. БАТЕ има силни, но и слаби места. Ние сме ги разузнали. Надявам се, това което сме запланували да се случи. Ако имаше публика, щеше да е строхотно. Нашите феновете винаги са 12-тия ни играч.

Отчитаме, че БАТЕ бие българските отбори. Дано ние нарушим тази традиция. Много от силните оръжия на БАТЕ са статичните положения. Имат играчи, които играят добре с глава. В последния мач от 5 гола, 4 бяха от статични положения. Трябва да сме спокойни и уверени и да не допуснем гол от статично положение.

В един мач всичко се случва. Шансовете ни са 50 на 50. Отборът трябва да е подготвен физически и психически. И да спазваме дисциплина по време на двубоя, за да извлечем максимума.

Никога не сме чакали късмета. Ние работим за късмета. Според вас, голът на Черно море беше ли късмет? Не се оплакваме от късмета, но за него стои огромна работа. Мачът се играе 90 минути и повече, докато свири съдията. Когато настъпи умората, тогава се правят много грешки.

Трябва да сме много по-различен отбор от представянето ни срещу Сиренс. Трябва да изглеждаме много по-добре от първия мач.

Снимка 496352

Източник: LAP.bg

Нямаме право да се оправдаваме. Такава е програмата. За това имаме 20 човека. Трябва да сме готови във всеки един мач.

Убеждаваме футболистите, че във всеки един мач, в който не влезем на 100% за победа, няма как да се случат нещата. Изпитахме го доста пъти до момента.

Във всеки един ден разговарям с почти всички играчи. Където е нужно поощряваме, където е нужно дърпаме уши и сваляме на земята.

В мача с Черно море бяхме ощетени. Това е истината. Това не трябва бъде начин да има стимул или мотивация във футболистите. Трябва да се доказваш във всяка една тренировка, да не говорим за мачовете. Достатъчно и ние като щаб говорим за мотивация. Трябва да се изгради манталитет на победител.

В главите си имаме хората, които ще бият дузпи, ако се наложи. Ще бъдем подготвени. Нека да не бързаме. Ако се стигне до там, ще преценим и ще видите кой ще бие дузпа.

Имаме човек, който ще следи ситуацията за следващия съперник. Но не трябва да се разсейваме. Дано отстраним БАТЕ и тогава ще мислим за следващия съперник".

ЦСКА има 70% шанс да изхвърли БАТЕ от Лига Европа

ЦСКА има 70% шанс да изхвърли БАТЕ от Лига Европа

Статистиката дава предимство на "червените"