Старши-треньорът на ЦСКА - Стамен Белчев беше изключително доволен от своите футболисти, които постигнаха подвиг и след победа с 3:1 срещу Базел, си осигуриха място в груповата фаза на Лига Европа.

Специалистът е на мнение, че "армейците" са се възползвали максимално от факта, че са били подценени от своя швейцарски опонент. Ето какво каза той по време на своята пресконференция след мача:

ЦСКА се класира за групите на Лига Европа след победа над Базел с 3:1

ЦСКА го направи, ЦСКА докосна небето! Генерали на терена в Базел! Евробоецът на България е в групите на Лига Европа!

Селекцията на Стамен Белчев постави на колене швейцарския гранд след триумф с 3:1 на "Санкт Якоб Парк"

"Хората, които влязоха през второто полувреме се представиха на много добро ниво. Тиаго и Ахмед вкараха голове, а Енрике също спомогна да има напрежение пред вратата на противника.

Аз знам, че нашите футболисти са добри и за такива мачове винаги ще бъдат на добро ниво. Добре разузнахме Базел. Възползвахме се от нашите ситуации, които имахме пред вратата на противника. Бях сигурен, че ще бъдем подценени, трябваше само да се възползваме по най-добрия начин така, както направихме.

Героят Тиаго: Направих това, което винаги правя

Героят Тиаго: Направих това, което винаги правя

"В нашите глави винаги има мисъл, че можем да обърнем"

Отборът се върна там, където му е мястото - в европейските клубни турнири. Много значи тази победа. Дано се представим достойно в груповата фаза. Да се изтегли жребият и ще мислим тогава. Ще ни бъде още по-тежко. Не трябва това да е извинение, а да се готвим по най-добрия начин и да бъдем готови в този сгъстен цикъл. Дано футболистите бъдат здрави, за да може да правим ротации.

Футболистите на ЦСКА трябва да имат голямо самочувствие, защото те имат много добри качества. Искам да виждам уверени хора, със самочувствие. Не искам да се страхуват от това да правят грешки.

Нямахме защитник на резервната скамейка. Жеферсон ми беше един от вариантите, ако някой от бранителите се беше контузил. Трябва отборът да играе в груповата фаза много по-освободено. Да покажем най-доброто от себе си и да правим празник за феновете. Надявам се да бъдат допуснати до тогава на стадиона.

Джони Велинов: Доказахме кой е ЦСКА - армейският боец!

Джони Велинов: Доказахме кой е ЦСКА - армейският боец!

"Чакахме този момент от дълго време"

Недостатък ли е, че един човек е добър? Такъв съм до тренировката или официалния мач. Ако присъствате на тренировка, ще ме видите какъв съм. Няма нищо лошо да бъдем добри хора. Поздравих футболистите за успеха. Не съм се чувал с Гриша Ганчев още", завърши щастливият Белчев.

АНГЕЛ ДОМУСЧИЕВ, ПРАТЕНИК НА ТОПСПОРТ В БАЗЕЛ, ШВЕЙЦАРИЯ