Треньорът на ЦСКА II Стамен Белчев коментира пред "Тема Спорт" зимната подготовка на своя тим и развитието на някои от футболистите, които тренираше през есента.

Г-н Белчев, доволен ли сте досега от зимната подготовка на тима ви?

- Подготовката върви по план. Следваме своята програма, изиграхме няколко контролни срещи. Периодът е тежък, но момчетата се стараят и доколкото могат се справят. Имахме късмет и с времето. Допреди няколко дни атмосферните условия бяха много добри за този период на годината и ни позволиха да изпълним заложените задачи.

ЦСКА победи със 7:1

ЦСКА победи със 7:1

В контрола

Имате ли нови попълнения за подготвителния период?

- Да, качихме 4 момчета от набор 2006, които водят зимна подготовка с нас и така вече имаме 8 футболисти, родени през 2006 година в състава, и едно момче набор 2007.

Как оценявате тяхното представяне досега?

- Доволен съм много от старанието им. Като цяло все още свикват с изискванията, които имаме, и натоварванията, но генерално съм радостен от тяхното представяне по време на тренировъчния процес.

Досега записахте 1 победа, 1 равенство и 2 загуби в контролите, но вероятно резултатите в тях не ви притесняват...

- Да, така е, особено в нашия отбор, с който генерално не търсим резултати, а развитие на талантливите футболисти на ЦСКА. Този период на приятелски срещи служи на треньорите да видят как отборът им стои в различни ситуации, как реагира на натиск, при сгъстени пространства. Поне мен това ме интересува. За съжаление в контролите все още има лъкатушане и не постигаме постоянството, което изисквам. Но все пак мисля, че сме на прав път и трябва да продължим със същия упорит начин на работа.

Предполагам смятате, че резултатите от контролите нямат значение и за първия състав, който взе само две победи в 7 мача?

- Там не мога да коментирам нищо. Не знам какви са изискванията на Саша Илич, така че мога да отговарям само за ЦСКА II.

Саша Илич взе на лагера в Турция трима играчи от вашия състав....

- Да, Илиян Антонов беше с първия отбор от началото на подготовката, а Павел Жабов и вратарят Илия Шаламанов пътуваха за лагера в Турция. Не успях да гледам всички контроли на ЦСКА, за да коментирам детайлно тяхното представяне. Разбира се, че се интересувам от тях в разговорите ни със Саша Илич, но смятам, че е по-важно каква е неговата оценка, отколкото моята.

Тримата не присъстваха на представянето на ЦСКА за пролетта, във вашия състав ли остават за следващите месеци?

- След прибирането от лагера в Турция те продължават да тренират с нашия отбор и ще играят при нас в Трета лига. Но естествено ние продължаваме да сме в контакт със Саша Илич и ако той реши, че се нуждае от тях и заслужават, може да ги видим и в първия тим.

Друг футболист от вашия тим - Марк-Емилио Папазов бе преотстъпен в Хебър. Готов ли е той да покаже постоянство и качество в Първа лига?

- Надявам се. Наистина мисля, че е готов да направи тази крачка в развитието си и да покаже, че заслужава да се завърне в ЦСКА. Именно това е идеята на нашия дублиращ отбор - тепърва да дава футболисти на Първа лига и разбира се на първия състав на нашия клуб, където изискванията са много високи.

Зимувате на четвърто място в Група Б на Югозападната Трета лига. Способен ли е тимът да запази позицията си в Топ 5 и да участва в плейофите за промоция във Втора лига?

- Всичко зависи от нас. Ако покажем добри игри, смятам, че и резултатите ще са наша страна. Целта ни е това - да останем в първата петица. Надявам се да го заслужим.

Основен играч на ЦСКА остава в клуба и през следващия сезон

Основен играч на ЦСКА остава в клуба и през следващия сезон

Густаво Бусато е преподписал