ЦСКА направи много силен мач срещу Базел и победи с 3:1 един от най-стойностните отбори на Стария континент. Класира се за четвърти път в групите на Лига Европа. Направи го със стил и по категоричен начин. Всеки един в клуба трябва да е горд с голямото постижение. Защото то идва след много работа - ден след ден. От сутрин до вечер. В ЦСКА никой не се изтъква, винаги се говори за колектива. Именно това е в основата на победата, която ще се помни винаги от феновете на най-успелия ни футболен клуб. 

Феновете... Милиони "червени" сърца не спаха след паметния двубой. Празнуваха до ранни зори. Много от тях сигурно още продължават. Посрещането на героите на летище "София" беше вдъхновяващо и предизвика сълзи от радост - не само у домакина бай Добри. Със сигурност ще мотивира допълнително отбора на ЦСКА за следващите битки. А те ще са много. Всеки мач ще бъде битка. Дори и този срещу последния в класирането на Първа лига - Етър. Срещу ЦСКА всеки се хвърля на живот и смърт. Място за подценяване няма. 

Снимка 498971

Източник: cska.bg

Привържениците на 31-кратния ни шампион заслужават тази огромна радост. Изстрадаха много през годините и това е един малък реванш за тях. Ще има още такива вечери, но трябва търпение и пълно обединение. ЦСКА е силен, когато е единен, когато е като свит юмрук. Случи ли се, този юмрук, сплав между ръководство, отбор и фенове, може да бъде в пъти по-силен и болезнен за "доброжелателите" дори от този на най-добрия боксьор в света. 

Но някои специалисти и фенове трябва да се срамуват след триумфа на ЦСКА. Защото не повярваха в ЦСКА и критиката им от началото на сезона в повечето пъти не само, че не беше градивна, а на моменти жалка и несъстоятелна. Част от феновете не бяха зад отбора, а бързо нападнаха всички на "Армията". Най-вече главния мениджър на "червените" Стойчо Стоилов. Помня реакцията след края на мача от първия кръг, когато ЦСКА не можа да победи новак в елита за крайното 2:2. Групичка фенове тръгна към Стоилов с подмятания да си "взима ментетата и да тръгва към Ловеч". Най-оплювани бяха Амос Юга и Юсуф Санкаре. Да, първият им мач за ЦСКА беше слаб и те бяха заменени в него. Но е глупаво да даваш такава крайна оценка на когото и да било след 30-40 минути на терена. Още повече за футболисти със солидни визитки във Франция - страната, настоящ световен шампион. 

Снимка 498546

Източник: CSKA.bg

На "Армията" това се повтаря постоянно. Някои фенове се подиграваха и недоволстваха от ръководството и след трансфера на Брадли Мазику. Защото идвал от долни дивизии. Няма угодия - той идва от малък отбор и е проблем. Санкаре идва с 350 мача във Франция, играл в ПСЖ и Бордо и пак е проблем. Тибо Вион идва като младежки световен шампион с "петлите" и пак имаше недоволни. Жул Кейта идва от Ланс, но в началото го определяха като "житен бегач". Пригласяха и определени специалисти, царе на критиката и тежките анализи. Освен на новите футболисти, те размахваха пръст и на Стамен Белчев, който не бил нищо повече от ученик на Станимир Стоилов. ЦСКА загуби от Локомотив в Пловдив, а след мача имах чувството, че Бруно Акрапович е от ранга на Юрген Клоп, докато Стамен от Хасково не става и за ФК Хасково, препрочитайки анализите тип "воденичен камък". 

Снимка 488379

Източник: topsport.bg

Най-критикуван от феновете, обиждан и генериращ цялата злоба и жлъч от доста време насам беше Стойчо Стоилов. Той им беше виновен за всичко. До снощи. Стоилов беше сред първите, които се появиха пред феновете на летището. Събра бурни аплодисменти, прегръдки и потупвания по рамото от много привърженици на ЦСКА. Това е положението, в България обичаме крайностите - от "Осанна" до "Разпни го". В случая със Стойчо е обратното - от "Разпни го" до "Осанна". Сега е лесно да се усмихваш и да тупаш по рамото. Трудно е да си търпелив и да помагаш на хората, когато наистина имат нужда от теб. 

Ще завърша така, дано го прочетат много фенове на ЦСКА - бъдете търпеливи, мислещи и градивни в критиката си. И бъдете на трибуните, когато е позволено. Лесно е да се обижда безпочвено в социалните мрежи. Трудно е да се дава, да се помага на ЦСКА. Но, за щастие, много повече са именно последните. И сега те имат право да се радват най-много. Другите, те трябва да се срамуват. Големият успех е и за тях, но те не вярваха в него... 

Евробоецът се събуди! ЦСКА се завърна у дома...

Евробоецът се събуди! ЦСКА се завърна у дома...

"Тази безгранична лудост никога не ще умре"