Скандалът от последните дни, свързан с положителната проба за допинг на Георги Йомов, която националът даде след реванша с Македония Гьорче Петров от Лигата на конференциите, завладя родния футбол. Нова информация показва, че швейцарска адвокатска кантора е поела защитата на футболиста на ЦСКА пред УЕФА, съобщава "24 часа".

Адвокатската такса ще бъде платена от клуба, въпреки че вече е ясно, че той няма нищо общо със скандала. Националът, който се възстановява от тежка контузия в глезена, се е предоверил на известен културист, който му гарантирал по-бързо възстановяване. В четвъртък бяха изпратени първите материали по случая към УЕФА, като трябва да се назначи изслушване по случая.

Втората проба едва ли ще се отваря, тъй като нивото на тестостерона в урината на Йомов е в пъти над допустимото и няма как да бъде отрицателна. Уточняваме, че вторите проби се отварят обикновено, когато става въпрос за гранична стойност на забраненото вещество.

Родният национал е с временно спрени права за 90 дни, като със сигурност ще отнесе наказание. То може да бъде, както 6 месеца, така и цели 4 години. Всичко зависи от неговата защита по случая и трактовката на УЕФА.

Спартак (Варна) - ЦСКА 0:1 (Развой на срещата по минути)
на живо

Спартак (Варна) - ЦСКА 0:1 (Развой на срещата по минути)

Срещата в морската ни столица започва в 17:15 часа