Днес Дисциплинарната комисия към БФС ще обяви наказанието на Ботев (Пловдив) след мача срещу ЦСКА, спечелен от "армейците" с 2:1. Вече на всички е ясно, че треньорът на гостите Нестор Ел Маестро беше уцелен от фен на Ботев с монета. Вижда се от снимка на фотографа Никола Кирилов. Не подлежи на съмнение, колкото някои пловдивски журналисти да стават за смях и да си измислят глупости как наставникът на ЦСКА бил замерян с... маслини. Със сигурност на новия стадион на "канарчетата" не е имало гръцка вечер с узо, маслини и чинии, но е имало поне един фен със стотинки в джоба, който реши да навреди на Ел Маестро.

Снимка 635150

Източник: fccska.com

Преди време, след дерби ЦСКА - Лудогорец, "червените" бяха наказани два мача без публика и глобени с над 15 000 лева за хвърлени предмети по тогавашния футболист на гостите Кирил Десподов. Тогава от Дисципа мотивираха решението си по следния начин - "хвърлени предмети с последствия - ударени длъжностно и служебно лице и довело до продължително спиране на среща".

Сега пак е ударено длъжностно лице. Но да видим отново ли от БФС ще покажат двете страни на монетата. Или ще действат по правилата и ще накажат Ботев. Монетата я има и тя удари Нестор Ел Маестро по главата. Факт!

За българската спортна журналистика

За българската спортна журналистика

Случилото се с Ел Маестро