От години е така - само един отбор е реален конкурент на Лудогорец за първото място във футболното ни първенство. Това е ЦСКА. "Червените" веднъж бяха много близо до титлата, така е и през този сезон. Идват най-важните мачове от плейофите. А с началото им атаките към ЦСКА се превръщат в истинска война. "Армейците" са враг №1 именно, защото друг конкурент на така наречения хегемон от Разград няма.

За Левски може при наказание за мач без публика да бъде затворен един сектор на "Герена". Няма никакви проблеми. "Червените" пък вчера получиха поредната подигравка от БФС, този път идваща от Апелативната комисия. Както вече отбелязахме, вместо да намали безумното наказание, защото доказателства за уж тежко пострадали на мача с Лудогорец няма, то стана още по-лошо. Сега ЦСКА трябва да търси стадион на 50 км от София в посока Варна за мача с Черно море. А феновете да пътуват в работен ден. Защото е факт и другото безумие мачовете на борещите се за титлата отбори да се играят в понеделник, а не през уикенда. И докато едните нямат много фенове на мачовете си, а подкрепата на привържениците им май е последното нещо, от което имат нужда, другите разчитат на публиката, която е сърцето на тима. Къде са тези тежко пострадали? Кирил Десподов ли е тежко пострадал, че не разбрахме? Или Спас Делев, който след края на мача скочи в прегръдките на Ангел Петричев като детенце в тези на майка си след детска градина? Кои са пострадалите длъжности лица? Защо няма отговори на въпросите, поставени от ЦСКА и тези футболни хора, които не си мълчат, за да угодят на Шефа?

Решението на Апелативната комисия е напълно очаквано. Едва ли някой си е помислил, че този път ще се реагира адекватно и ще затворят един от секторите на "Армията". От БФС пак се подиграха с най-успелия ни клуб. Изсмяха му се ехидно и му показаха, че те решават. Заради това реакцията от ЦСКА днес и тази на Филип Филипов вчера е на място и напълно основателна. Но какво от това?! Дълги години гледаме едно и също, промяна няма.

Директор Козмин Моци пък обяснява как това било само спорт и от ЦСКА да не го превръщат във война. Именно решения като това на въпросната комисия предизвиква реакцията на "червените" фенове. Те виждат, че срещу любимия им отбор не спира да се води война. И няма как да не защитят ЦСКА, който за тях не е просто футболен тим, а начин на живот.

Комисиите дерат месо от ЦСКА. Години наред "червените" са дойната крава на БФС с глобички, глоби и глобища. Апелативната комисия е толкова адекватна в решението се, че все едно от "Армията" са се оплакали на Арменския поп. Полза никаква от жалби. И към тази комисия, и към Съдийската. Това пък е другият голям фактор, който все помага на един отбор. Редица треньори си казаха тежката дума след мачовете с Лудогорец. Този сезон, за разлика от предишни, вече не се мълчи. Явно на всички им писна. Но протестен вот се дава най-вече при избирането на президент на БФС. Явно с Борислав Михайлов и компания ще продължава да бъде така.

Плейофите започват, а с тях атаките към ЦСКА са все по-масирани и няма да спрат. Не и, докато титлата не е сигурна за Лудогорец. В такава обстановка се намират "червените" и въпреки това са само на точка зад отбора от Делиормана. ЦСКА е сам срещу всички, но ще се бори. Въпреки съдии, комисии, ВАР, въпреки всичко. Кое е справедливо и кое не е, всеки сам да прецени за себе си. Вече ситуацията във футбола ни е ясна и на децата...

ЦСКА с остра позиция срещу БФС: Прогнилата система обслужва едни и същи персонажи

ЦСКА с остра позиция срещу БФС: Прогнилата система обслужва едни и същи персонажи

"Вече 10 години"