Заместник изпълнителният директор на БФС - Павел Колев, бе гост в предаването "Домът на футбола" по Диема спорт, в което управленецът коментира в детайли неучастието на ЦСКА в евротурнирите.

"Индикации получихме през лятото на миналата година, когато отборът на Литекс заяви участие в младежката шампионска лига с червен екип и седалище стадион "Българска армия". Това е лятото на 2016-та, а УЕФА взе решение, че този отбор не може да участва в Шампионска лига. Тогава стана ясно, че тази търговска операция, която ние няма как да спрем, ще доведе до неучастие на ЦСКА в европейските клубни турнири. Причините са в устава на УЕФА - правилото за три години не съществува от вчера или от онзи ден. УЕФА трябваше да прегледа трансформациите. Първият официален документ получихме на 29 май, което го има и на сайта на ЦСКА. Клубът внася документи за участие - УЕФА им отговаря, че не са навършили необходимата възраст. Това не е дисциплинарна санкция, а неизпълняване на част от изискванията. ЦСКА има вече една година история - със следващите две ще станат три и след това могат да участват в Европа. Футболният съюз няма как да излезе и да каже ЦСКА няма лиценз преди да е излязло решението на УЕФА. Ние не сме получавали в нито един момент черно на бяло, че ЦСКА няма да играе в Европа. Водени са и неформални разговори, за да се изясни какви са възможностите за изключение, защото такива са правени в Латвия. Въпросът е да имаш лоби и да обясниш, че този отбор е наследник на стария, които в нашия случай не сработиха до голяма степен, защото публиката на ЦСКА е разединена, нямаше обединение, нямаше единна позиция и това е повлияло", коментира Колев.

"ЦСКА има право да получи цялата документация между БФС и УЕФА, и те са го получили. Имало е среща между Данаил Ганчев и Борислав Михайлов след 29 май. Г-н Ганчев е приел тези аргументи и оттук нататък тази полутеза, че футболния съюз се е борил за изключение за ЦСКА и някои клубове казват, че това е неморално", каза още шефът в БФС.

Боби Михайлов: Решението за ЦСКА си е директно на УЕФА

Боби Михайлов: УЕФА не се съгласи на компромис спрямо ЦСКА

"Всичко друго са инсинуации на хора, които просто не искат да спазват правилата и трябва да има някой друг виновен"