Ръководството на ПФК ЦСКА е взело решение кога ще стартира новата продажба на акции. "Червените" ценни книжа ще бъдат пуснати на борсата през октомври, пише Livesport.bg.

ЦСКА бе първият български клуб, който опита подобна инициатива. Тя започна на 21 март 2013 година, но завърши с неуспех. Условието за положителен завършек бе да бъдат изкупени минимум 1 409 210 акции от предложените 3 милиона. Въпреки това "армейците" осъществиха сделки за 1 милион и 77 хиляди лева, като броят на хората закупили ценни книжа бе 5720 души.

Уникалният опит на "червените" не се реализира, а причините изтъкнати от управниците в Борисовата градина бяха няколко: непознаване на материята, невъзможността на кандидат акционерите от провинцията да си закупят ценни книжа от тяхното населено място, както и непрестанното дискредитиране на клуба и неговото ръководство.

Шефовете на "Българска армия" са започнали работа по отстраняване на въпросните пречки, а също така се работи и по рекламна кампания.

Най-важното е, че този път бъдещата "червена" емисия няма как да бъде неуспешна, тъй като, както стана ясно вчера Александър Томов е внесъл 1 409 210 лева по сметките на клуба и е запълнил капитала в размер на 6 500 000 акции.

Очаква се решението да бъде обявено официално след 17 юли. Тогава ЦСКА стартира участието си в Европа, а на същия ден ще се проведе и Общо събрание. По всяка вероятност цената на ценните книжа няма да бъде променяна.