Ситуацията при победния гол на ЦСКА срещу Септември послужи перфектно за някои да отклонят вниманието от съдиите на мача и безобразното им представяне. Те през цялото време по тънък начин (на момнети даже дебелашки) опитваха да изнервят футболистите на Саша Илич. Когато не даваш очевидни нарушения срещу единия отбор, в случая ЦСКА, а вадиш с лека ръка картони за "червените", нещата са ясни. Реферът Красен Георгиев и помощниците му - Христо Хаджийски и Йордан Петров, не се справиха. Или пък се справиха отлично, ако са били посъветвани да ръководят двубоя по този начин? Не го твърдим, само се чудим така ли е...

Дори бившият авторитетен български рефер Детелин Баялцалиев отбеляза с публикация във "Фейсбук", че съдиите са оплескали мача на стадион "Васил Левски" вчера. А ЦСКА си има история с въпросния Георгиев, въпреки че той за първи път ръководи мач на първия отбор на "армейците" като главен. Такъв Главен да искаш...

Снимка 607687

Източник: Официален сайт на Янтра

През есента Левски победи ЦСКА във Вечното дерби с 2:0. "Червените" тогава поведоха с 1:0 в 17-ата минута. Първото решение беше редовна игра и гол. За да се намеси ВАР и да отмени попадението заради засада. Тънка та тънка. Познайте кой беше главен видео асистент рефер тогава? Да, същият Красен Георгиев.

Не е нужно някой рефер да отсъди дузпа срещу даден отбор или да покаже червен картон, за да го пореже. Често пъти се прави майсторски - оставяш съперника да рита футболистите на ЦСКА и да бави играта. Не отсъждаш очевидни нарушения, които стават пред погледа ти. В същото време аршинът е различен и се дават картони на "червените" за най-малкото. За неправилно дишане. По този начин караш отбора на ЦСКА да се изнерви, а това влияе на представянето на терена, естествено. Отделно, като нашариш повече от половината отбор в разгара на сезона, когато идват и дербитата, може да се чувстваш доволен от изпълнен дълг. Ако имаш такъв към трети отбор... Така ли е при Красен Георгиев? Той си знае, само той.

Не е от опитните рефери у нас. Има едва 10 мача в efbet Лига, два през миналия сезон и 8 през настоящия. Крайно любопитно е, че 4, половината от тези срещи, са с участието на Септември. При него пък Левски постигна една от малкото си победи тази кампания, но каква - разгром 4:0 срещу Хебър. В тази среща всичко вървеше по мед и масло, вчера - не!

При Георгиев Лудогорец победи Розова долина с 2:0 за Купата на България. Той често свири мачове на дубъла на разградчани и на ФК ЦСКА 1948. Това за статистиката.

Вече припомнихме как още през 2017-а година ЦСКА подава жалба срещу него. Заради мач на юношите на клуба до 19 години. Младите "армейци" завършват 1:1 с Дунав в Русе, а съдийството на Георгиев е безобразно. Още тогава Красен за ЦСКА не е никак прекрасен. Така и по време на Вечното дерби. Така и срещу Септември.

Случайност или не? Всеки сам да прецени за себе си...

ЦСКА си пати сериозно от рефера Красен Георгиев още през 2017 година

ЦСКА си пати сериозно от рефера Красен Георгиев още през 2017 година

Тогава в мач на юношите