Футболистите на ЦСКА са били добре възнаградени за солидната си серия в шампионата, довела до първото място, на което тимът зимува за първи път от 8 години, твърди "Тема Спорт".

Наред с други промени, които бяха въведени през този сезон, ръководните фактори на "Армията" са предприели нов подход и при премирането на състезателите. Както е известно, в последните години играчите получаваха бонуси в края на сезона на база позицията в класирането, на която са завършили. В края на август обаче подходът е бил сменен и "червените" са започнали да прибират премии за всяка шампионатна победа. Това се е случило след домакинския успех с 2:1 над ФК ЦСКА 1948 Сф на 29 август, за който футболистите също са били възнаградени. Индивидуалните стимули са в размер на 1500 лева, а за победи над Левски и Лудогорец са били предвидени завишени бонуси. "Армейците" обаче допуснаха единствените си загуби у нас през есента именно срещу тези два съперника.

Обявените премии са се отразили положително на мотивацията на "червените" футболисти, тъй като след мача с ФК ЦСКА 1948 Сф те спечелиха 9 от 12-те си двубоя, включително и безпрецедентните в клубната история 5 поредни гостувания.

Няколко играчи в състава, които взеха участие във всяка от тези 10 победи, са прибрали общо 15 000 лева от шампионатни премии през есента. Такъв например е универсалният боец Тибо Вион, единствен играл във всеки от 18-те мача на ЦСКА в първенството. Част и от 10-те победи бяха още Джонатан Линдсет, Браян Морено и Дюкенс Назон. Отделно играчите получиха и по 10 000 лева бонус за елиминирането на Сейнт Патрикс в ЛК, което прави общо 25 000 лева заработени от финансови стимули през есента.

ЦСКА - Санфрече Хирошима 0:1 (Развой на срещата по минути)
на живо

ЦСКА - Санфрече Хирошима 0:1 (Развой на срещата по минути)

Ах, какъв съдия