Поредните парламентарни избори в България, които ще се проведат в неделя, 2 април, са саботирали плановете на ЦСКА до края на месец март да бъде представен идейният проект за реконструкция на стадион "Българска армия", научи "Тема Спорт".

Неговото изготвяне е на финалната права, като първо той трябва да бъде входиран за одобрение в Министерството на спорта, което е съдружник в общото дружество "Българска армия имоти", и чак след това да бъде показан на обществеността.

Голмайсторската "червена" битка

Голмайсторската "червена" битка

Ожесточена надпревара

Въпросното входиране обаче не е възможно да се случи нито през тази, нито през следващата седмица, тъй като на преден план в държавните ведомства в момента са предстоящите избори.

Така следващата цел на ЦСКА е проектът за стадиона да бъде представен на феновете през втората половина на април, в навечерието на 75-годишния юбилей на клуба. Това загатна в сряда и фондацията "За София", която обяви, че се е запознала с казуса около дома на 31-кратните шампиони.

"В момента текат процедури по изготвяне на основния проект за обновяването на стадиона. Капацитетът на новото съоръжение ще е 18 000 души. По предварителни сметки ще са нужни 60 млн. лв. Първата копка се очаква в началото на лятото. Цялостният ремонт обаче ще отнеме около 2 години. Има обещания, че паркът няма да бъде засегнат, а дори облагороден. До месец футболният клуб, чиято собственост е стадионът, ще представи готовата нова визия на медии и фенове", обясниха в сряда от фондацията, която се грижи за обществените проблеми на територията на столичната община.

Билетите за мача на ЦСКА срещу Черно море вече са в продажба

Билетите за мача на ЦСКА срещу Черно море вече са в продажба

Срещата на стадион "Българска армия" е във вторник