Обичащите ЦСКА и днес се събуждат в приповдигнато настроение. И с мечти. Защото любимият им отбор е пред нов важен сблъсък на европейската сцена - там, където "червените" се чувстват най-добре и плуват в свои води. Историческият евробоец на България излиза срещу Виктория (Пилзен) в първи мач от плейофите за групите на новия турнир Лига на конференциите. ЦСКА има шанс за втори пореден сезон да играе в групова фаза. Което би довело до нова доза престиж, още жадувани от феновете специални вечери и нощи, покачване на клубния коефициент, опит... И не на последно място - сериозни финансови постъпления.

Поредна евро мисия на ЦСКА. Да не се заблуждаваме, тя е сложна. Но не и невъзможна. Ситуацията прилича на тази преди плейофа с Базел преди година. Разликата е, че тогава всичко се реши в един мач. Не знам за добро или лошо, защото "армейците" бяха гости. Преди двубоя швейцарците подцениха съперника и си изпатиха сериозно. ЦСКА игра тотален футбол след гола на домакините и победи с категоричното 3:1. Естествено, Базел беше далеч по-скъп отбор на хартия и фаворит. И сега е така. Каквото и да се говори, Виктория е марка в европейския футбол в последното десетилетие. Разполага с финанси, добър отбор и треньор, верни и многохилядни фенове. И с опит от люти битки на Стария континент. Още една прилика между Виктория и Базел - преди мачовете с ЦСКА и двата съперника са с едва една домакинска загуба на свой терен в последните 10 европейски срещи. В този период в Пилзен спечели само... Реал (Мадрид)! Отделно, домакините са в серия от 4 поредни успеха у дома. И са лидери в чешкото първенство. Все неща, които трябва да респектират ЦСКА.

Снимка 542042

Източник: LAP.bg

Да, точно така - да респектират. Но не и да плашат. "Армейците" също понатрупаха опит в Европа през последните сезони. Откакто се завърнаха на голямата сцена, всеки път отстраняват поне по два отбора. Веднъж се класираха в групи, а там победиха не кого да е, а Рома, и то категорично - 3:1. Не загубиха на "Олимпико", преди това подчиниха и БАТЕ. Осиек пък беше разбит с 4:2 в мач, който ЦСКА изигра по отличен начин и впечатли всички. Не бяха много тези, които са очаквали подобен резултат срещу хърватите. Но се получи. Защото Стойчо Младенов и футболистите му бяха пределно мотивирани да се докажат. Сега, вярвам в това, играчите ще са още по-надъхани. Крачките към групите са само две, а там за тях се отварят вратите на футболния Рай. Това са срещите, където можеш да направиш най-голямо впечатление и да бъдеш забелязан, да последва трансфер и развитие на кариерата. Едва ли има някой, който да не си го мисли. В това няма нищо лошо.

Снимка 542047

Източник: LAP.bg

ЦСКА няма какво да губи срещу Виктория. Задължително беше отстраняването на Лиепая. Защото "червените" няма как да отпадат от подобни съперници и да се превръщат в евроидиоти. Определение, сложено като етикет на други... Пак ще повторя - много специалисти и фенове не очакваха ЦСКА да вземе скалпа на Осиек за втори път, но се случи. И заради това, планът е по-скоро изпълнен. Но с яденето идва апетитът и сега целта е само една - на нож, смело напред, но с мисъл, концентрация, повишено внимание, за крайната победа. Пък каквото сабя покаже.

ЦСКА разполага с Генерала на скамейката и с армия на терена. Която вече спечели няколко битки. Сложна ще е днешната, много трудна. Но място за отстъпление и дори капка страх няма. Големите не се плашат, а ЦСКА е най-успелият български футболен отбор в Европа. Всичко е в ръцете и главите на тези, които ще се сборят здраво с Виктория на терена. А всички ние трябва да продължим да вярваме, че приказката ще продължи. Именно, защото става въпрос за ЦСКА! Точно за този клуб, дори да е изключително сложно, никога не е невъзможно...

Виктория (Пилзен) - ЦСКА, домакините удвояват
на живо

Виктория (Пилзен) - ЦСКА, домакините удвояват

Вижте избраниците на двамата старши-треньори