Популярният спортен журналист Тодор Шабански, който работи и за спорта към Столична община, заяви, че привържениците на ЦСКА трябва да са щастливи, ако строежът и реконструкцията на стадион "Българска армия" започне до една година.

"Ние всички много искаме да видим нов "Българска армия". Това е мечта на всеки, който обича ЦСКА, но хората трябва да са наясно, че процедурата е много тромава. Така е с всяко нещо в България и аз ще бъда много щастлив, ако реално реконструкцията започне догодина по това време", заяви Шабански, който бе гост в подкаста CSKA FAN TV в YOUTUBE.

"Тепърва предстоят много публични обсъждания. Ще има и много "против" от страна на "зелени" и други НПО-та. Хубаво е, че колелото се е завъртяло и от клуба показват реално желание да построят нов стадион. Също така приветствам и това, че от ръководството на ЦСКА подобриха комуникацията и показват пред обществото отделните стъпки. Ясно е, че всичко ще бъде екологично, а дори ще бъдат и върнати част от площите към Борисовата градина, но въпреки това процедурата ще отнеме доста време", категоричен бе Шабански.

Той взе отношение и относно битката за шампионската титла.

"Убеден съм, че Лудогорец ще активира цялата система, за да спре "армейците". На подобни неща ставахме свидетели и в предишни години".