ЦСКА замина за лагер в Австрия с група от 24 футболисти. Към тях ще се присъедини и националът на Еквадор Жорди Кайседо, който играе на турнира Копа Америка. Близо половината от разширения състав са българи - 10 човека. Сред тях има и млади играчи, които трябва да докажат на треньора Любослав Пенев, че имат място в отбора за новия сезон. Ако не го направят, ще бъдат преотстъпени на други тимове, където да се обиграват.

Най-млад в ЦСКА сега е 16-годишният вратар Алекс Божев, който ще трупа опит около Густаво Бусато и Димитър Евтимов. Пламен Гълъбов и Християн Петров са централните защитници, които се явяват алтернатива на сигурните титуляри - нидерландците Юрген Матей и Мено Кох. Гълъбов със сигурност остава при "червените". Ако Петров впечатли Пенев, нов централен бранител идва ли ще бъде взиман. Важно е и какво ще се случи с Валентин Антов - дали ще се върне в ЦСКА или ще продължи кариерата си в чужбина.

Снимка 534684

Източник: Официален сайт на ЦСКА

Други българи са Иван Турицов и Асен Дончев, които играят на поста десен бек. Там голямата битка за титулярно място е между Тибо Вион и Турицов, стигна французинът отново да не бъде използван като вътрешен халф. Заговори се, че Дончев отива под наем в столичния Локомотив, но явно тази информация не отговаря на истината.

Другите четирима българи са в предни позиции. От тях голямата звезда е Георги Йомов. Той има конкуренция за мястото по десния фланг на атаката - новото попълнение Йоан Баи. От другата страна такава на Греъм Кери е 20-годишният Митко Митков. Очаква се през новия сезон да се дава повече шанс на Пищова, която не беше пуснат в Царско село с Мартин Смоленски.

Радослав Живков впечатли в Литекс през миналата кампания и сега отново е на лагер с тима на ЦСКА. Той вече вкара гол в контролите - при успеха с 2:0 именно над ловчанлии на Панчарево. Може да играе като атакуващ халф и нападател. Таран е Ахмед Ахмедов, който допълва тройката централни нападатели в ЦСКА заедно с Жорди Кайседо и Бисмарт Чарлс.

Снимка 433792

Източник: LAP.bg

БЪЛГАРИТЕ В ГРУПАТА ЗА ЛАГЕРА НА ЦСКА В АВСТРИЯ:

ДАМИТЪР ЕВТИМОВ - ВРАТАР

АЛЕКС БОЖЕВ - ВРАТАР

ХРИСТИЯН ПЕТРОВ - ЦЕНТРАЛЕН ЗАЩИТНИК

ПЛАМЕН ГЪЛЪБОВ - ЦЕНТРАЛЕН ЗАЩИТНИК

ИВАН ТУРИЦОВ - ДЕСЕН БЕК

АСЕН ДОНЧЕВ - ДЕСЕН БЕК

РАДОСЛАВ ЖИВКОВ - АТАКУВАЩ ХАЛФ

ГЕОРГИ ЙОМОВ - ДЯСНО КРИЛО

МИТКО МИТКОВ - ЛЯВО КРИЛО

АХМЕД АХМЕДОВ - ЦЕНТРАЛЕН НАПАДАТЕЛ.

Георги Йомов: Имах леки проблеми, но се справих

Георги Йомов: Имах леки проблеми, но се справих

"Вече всичко е наред"