На 61-годишна възраст внезапно почина журналистът Георги Коритаров.

Популярният журналист и фен на ЦСКА бе едно от най-известните имена в българската журналистика, с характерния си провокативен стил, с ясна позиция и с изявения си интерес към историята.

Коритаров е починал от Covid-19 във вторник сутринта, стана ясно от думите му пред вестник "24 часа".

Проявил симптоми вчера сутринта по време на ефир. Трудно дишал, не можел да се изкашля, сърцето му прескачало. Към обяд се влошил и го закарали в болница, където дал положителен тест за коронавирус.

Журналистът бил ваксиниран с първа доза и предстояло тези дни да му поставят втора.

Георги Коритаров е роден на 10 май 1959 г. в София. През 1979 г. завършва специалност славянска филология - сърбохърватски език в Софийския университет. Коритаров владее сръбски, хърватски, руски, полски, английски и китайски, ползва и албански език. С журналистика започва да се занимава от създаването на вестник "Демокрация" като парламентарен репортер. По-късно започва работа в Радио "Свободна Европа", където първо е политически репортер, а по-късно става водещ на предаванията "Радиожурнал", "Светът в 13", "Преди полунощ" и "Балкански компас".

От 2010 до края на януари 2018 г. той работи в телевизия "ТВ плюс", а от 1 февруари 2018 г. е автор и водещ на предаването "Свободна зона с Георги Коритаров" в "ТВ Европа".

Легендата на Черно море Иван Василев почина от коронавирус

Легендата на Черно море Иван Василев почина от коронавирус

Катила си отиде от този свят