Спортният директор на ЦСКА Пламен Марков коментира последните събития в клуба, както и нападките между собствениците на водещите отбори в Първа лига. Един от шефовете на "Армията" бе гост в студиото на "Диема спорт".

Ето част от разговора с него:

"Не е феномен, който касае България. В Испания Фиго отиде от Барселона в Реал... Има много случаи, но в крайна сметка Гриша Ганчев бе красноречив за отношенията му с Наско Сираков, които са на чисто приятелска основа", каза Марков относно евентуален пост на "синята" легенда в ЦСКА.

"По този начин се показва какъв е бил българският футбол в годините назад - прийомите, които са ползвани. Гриша Ганчев добре преценява какво и кога да каже, но това показва колко гнили са били нещата в българския футбол. Не очаквайте от мен да опровергавам казаното от Гриша Ганчев. Аз съм от много години в ЦСКА, не си спомням под каквато и да е форма, да се създава коалиция между Левски и ЦСКА. Това е все едно Реал и Барса да направят коалиция", заяви спортният директор на "червените".

Гриша Ганчев за емблемата: Хвърлихме осем милиона в канала
Обновена

Гриша Ганчев за емблемата: Хвърлихме осем милиона в канала

"Един отбор започва първенството с 30 точки аванс"

"В известен смисъл споделям думите на Гриша Ганчев, че тази огромна сума от 8 милиона лева е отишла в канала. Беше въпрос на чест на господата Ганчев и Инджов да направят това, защото те поеха ангажимент, че ще бъде купена емблемата. Безспорно тези огромни средства можеха да бъдат използвани за други цели - за ДЮШ, за стадион "Българска армия", който ще погълне огромни средства. За емблемата аз искам да споделя и искам да обърна внимание на една несправедливост - за включването на едни земи близо до Черно море в сумата. Синдичката беше включила тези земи в първоначалната цена, а те са вече с друг собственик, но въпреки всичко, този факт не беше отчетен. Не беше обърнато никакво внимание от съдийката. Това е огромна несправедливост, която води до завишаване на сумата, която беше платена. Това говори и за качеството на правосъдната ни система. Става въпрос за една много сериозна цифра, която щеше да доведе до едно облекчение. На ход е нашият клуб, който ще си потърси правата и българският съд да вземе становище, което да доведе до истината. Това е огромна несправедливост. Искам да засегна и наемите, които клубът плаща. Това е сума от 100 000 лева всеки месец, като се включи и ДДС сумата добива размера 1,5 млн. лева за стадиона и базата. В Панчарево бяха инвестирани 4-5 милиона лева, за да може нашата ДЮШ да тренира при добри условия. Нашият клуб е в крайно неблагоприятна ситуация спрямо другите клубове в България. Собственик на "Българска армия" е ММС. Този въпрос може да се реши при бъдещи преговори с Министерството. Не бива да има неравнопоставеност още преди началото на шампионата", каза още Марков.

"Ел Маестро е амбициозен треньор, оценката за един треньор се дава от резултатите. ЦСКА е клуб, в който нашите фенове не са търпели липса на резултати. Целите винаги са били изключително високи - само шампионска титла и купа. Всичко друго се приема като провал. В момента нашият отбор не води в класирането, загуби две от дербитата. Има още какво Ел Маестро да убеждава с работата си. Само тогава ще бъде приет от феновете. Важни са мачовете с всеки един съперник. Предстоят ни важни мачове - с Берое и Локомотив (Пловдив), които трябва да бъдат спечелени, за да остане нашият отбор в борбата за титлата. Дали може да има преждевременна раздяла? Този въпрос го решава Ганчев, той е в правото си да има крайната дума", добави функционерът на "Армията".

Комисията по феърплей оставя без последствия изказванията на босовете на Левски, ЦСКА и Лудогорец

Комисията по феърплей оставя без последствия изказванията на босовете на Левски, ЦСКА и Лудогорец

"Няма да се самосезираме", заяви ген. Васил Василев