Голмайстор №1 на Първа лига и ЦСКА - Петър Жеков даде интервю за "Тема Спорт", в което говори за провала във финала за Купата и назначението на Стамен Белчев. Големият нападател коментира и днешната среща с Лудогорец.

Ето какво каза той:

Акционерът в ЦСКА Христо Стоичков: Всички в клуба са бедствие!

Акционерът в ЦСКА Христо Стоичков: Всички в клуба са бедствие!

Легендарният футболист е много ядосан от загубения финал за Купата

Господин Жеков, какво е мнението ви за смяната на Крушчич с Белчев?

- Страшно се радвам. Крушчич много отдавна трябваше да го издухат. Белчев в този момент е най-добрият вариант. По-хубаво не може да е в настоящата ситуация. При него отборът си беше добре, сега пак ще е добре. После обаче дойде Люпко и се провалиха нещата. Доведе си и ученика Крушчич да се упражнява на гърба на ЦСКА и видяхме какво стана. Ама чакайте - ЦСКА е голям отбор, не е училище! Добре, че го махнаха. А Стамен е свястно момче. Да не забравяме, че победи Лудогорец два пъти - първо в Разград за първенството и после на "Армията" за купата.

А защо се стигна до загубата във финала?

- Заради Крушчич, разбира се, толкова неможещ треньор... Някой ако може да ми обясни защо Coy трябваше да бие дузпа? Колко пъти вече изпусна, сега пак го мъчат. С Лудогорец и Витоша профука по една, сега пак. Срещу Локо даже я би още по-удобна за вратаря. Обаче на Крушчич не са му ясни тези работи. Просто сами се бихме. Играхме много по-добре, обаче накрая им подарихме купата на Локо.

Сакалиев: Къде е Купата ли? Купете си билет за музея на ЦСКА и разглеждайте!

Сакалиев: Къде е Купата ли? Купете си билет за музея на ЦСКА и разглеждайте!

Вижте какво още каза той

Трябва ли Coy да седне на пейката?

- А, не, изобщо. Той не е лош футболист, просто до него трябва да играе още един нападател. Обаче Крушчич не знаеше как да си пусне състава, финал за купата - хвърляй двама централни нападатели и яко мачкане от началото, съперникът да не може да излезе от своята половина. А то се получи тъкмо обратното. В първите минути Локо ни беше подхванал, всичките им играчи бяха в нашата половина. Абе, голяма трагедия. Страшно ме е яд за загубения финал. Да не говорим, че Крушчич една смяна не направи като хората. Сега времето е малко за Белчев до края на сезона. Каквото може, ще направи момчето. Хубавото е, че познава половината от играчите, така че не идва на сляпо.

Според мен бързо ще си влезе в час. Но и не може да чакаме чудо от него. Важното е сега да се спечели евроквотата. И от другия сезон вече няма да имаме проблеми, според мен. Да си започне Белчев на спокойствие следващия шампионат и съм сигурен, че отборът ще върви по-добре. А сега срещу Лудогорец съм убеден, че отборът ще даде всичко от себе си, поне малко да се поправи за финала. Ясно е, че не може да се компенсира, но победа над Лудогорец ще е много полезна. ЦСКА вече няма накъде да отстъпва. На сто процента съм сигурен, че ще се преборим за евроквотата.

ЦСКА официализира завръщането на Стамен Белчев!
Обновена

ЦСКА официализира завръщането на Стамен Белчев!

Специалистът води днешната тренировка на тима

Какви са очакванията ви за сблъсъка с Лудогорец?

- Белчев ги е побеждавал, но сега като че ли най-важното е да не загубим. Няма какво да си кривим душата - в Разград имат футболисти, които отдавна играят заедно и са добър отбор, пък и винаги срещу нас излизат по-надъхани. А за нашите футболисти човек ще каже, че още не се познават. Те не могат да си подскажат на терена като хората...