Бившият нападател на ЦСКА Стойко Сакалиев направи коментар след загубения от "червените" финал за Купата на България.

"Първо бих искал да честитя победата на Локомотив, спечелването на Купата на България! Смятам, че излязоха на терена с вложена мисъл и правилна тактика.

Поздравления и за тези футболисти от нашия отбор, които дадоха всичко от себе си и играха с хъс и желание! За спечелването на такъв важен мач трябва да се взима пример именно от такива като тях! Специално искам да обърна внимание на две млади момчета - Турицов и Антов. Такива играчи са бъдещето на ЦСКА.

За съжаление неправилната тактика и съставът, с който излязохме донесе загуба. Искам да вметна, че понякога рискът е правилният път към победата! Винаги съм казвал, че е изключително важно да играем атакуващ футбол. Отново липсваха нападатели. Сега е моментът да споделя и мнението си за Али Соу. Според мен той е изключително добър футболист, но не е на правилна позиция и би бил много по-полезен, ако играе зад нападателя. Съвсем естествена е негативната нагласа, която има към него заради изпусната дузпа, но само, който не бие, той не изпуска. Огромната вина не е негова! При положение, че до момента той не е убедителен в изпълнението на 11-метров наказателен удар, не би следвало да му се гласува доверие в такъв важен мач. Именно това е една от многото грешки, които допусна вече бившият треньор на ЦСКА.

Не мога да скрия разочарованието си, че не успяхме да спечелим Купата на България, но все пак това не е нито първият, нито последният такъв мач. За мен е важно да си вземем поука и да вървим напред! Ние винаги ще подкрепяме любимия отбор! ЦСКА има история и ще продължим да я пишем, оставяйки я на поколенията след нас!

За тези, които ме питат къде е Купата, бих им предложил да отидат в музея на "Армията', да си купят билети и отблизо да разгледат всички трофеи, които има най-великият отбор в България", написа Саката във "Фейсбук".

Христо Бонев: Играчите на ЦСКА си мислеха, че финалът ще бъде лесен

Христо Бонев: Играчите на ЦСКА си мислеха, че финалът ще бъде лесен

Зума е изключително развълнуван от големия успех на Локомотив (Пловдив)