Една от легендите на ЦСКА - топреализаторът в българския футбол Петър Жеков говори пред "Тема спорт" за дербито между Левски и ЦСКА, както и за ситуацията при червените.

Г-н Жеков, какво решава предстоящото дерби между Левски и ЦСКА, след като шампионът е почти ясен?

- Първо, този мач никога не може да бъде безсмислен, безинтересен и без интрига. Решава се честта на двата отбора. ЦСКА тепърва започва да играе добре. Оставете ги контролите - минали, заминали. Никой вече не се сеща за тях. Досега ЦСКА се готвеше физически, сега вече футболистите са поотпочинали и готови за битки.

Слабите резултатите в контролите ще окажат ли все пак някакво влияние за сблъсъка в събота?

- Не. Контролите никога не са били коректив. В доста случаи ЦСКА е бил слаб като резултати в тях. По време на подготовките натоварването е голямо, изпробват се различни схеми, сменят се постове на играчите... И какво като си паднал от японци, корейци или чехи. Няма никакво значение за мен. Важното е от събота нататък какво ще става. Там се дават точки и се зачитат головете.

Христо Янев: Бодуров ще липсва на ЦСКА, има добри лидерски качества

Христо Янев: Бодуров ще липсва на ЦСКА, има добри лидерски качества

"Левски показва по-голямо постоянство"

Проблемите, които има в Левски, ще им се отразят ли по някакъв начин за дербито?

- Мисля, че не. Левски си е Левски. За тях дербито винаги е било мачът на годината. Не вярвам тези сътресения да окажат влияние точно за предстоящия сблъсък. За в бъдеще никой не може да прогнозира. Даже си мисля, че всички тези неща ще им подействат мотивиращо за мача с ЦСКА. В дербито има други закони. Стъпиш ли на терена, никакви драми и проблеми не играят и не важат. Какви пари, какви пет лева? Мачът се играе на нож. Ние когато бяхме най-силни, те ни вкараха седем гола, понеже ги подценихме.

Какво ще гони ЦСКА през пролетта?

- Ясно е, че Лудогорец има сериозна преднина. Победа над Левски ще увеличи сериозно шансовете за второто място, а купата - за нея трябва да се преборим. Хубаво е да не минава и тази година без трофей.

Как виждате нещата в атака за ЦСКА? Да, споменахте, че контролите не са важни, но именно в тях се видяха доста слабости в реализирането на попадения?

- Надявам се Али Coy да се посъбуди след контролите. Аз имам няколко предложения към клуба и ще ги изложа. Все пак тия десетина гола, дето вкара Coy през есента, не са малко и не са случайни. Важно е сега да вкарва пак. Дано Енрике по-бързо да си върне познатата форма след този период на контузия. Но не съм вътре в кухнята, за да знам в детайли как са нещата.

ЦСКА пусна в продажба активите на фалиралото дружество

ЦСКА пусна в продажба активите на фалиралото дружество

От клуба предлагат интересни фенски артикули и сувенири

Какво е мнението ви за новите попълнения - Ахмедов и Белтраме?

- Ще ги видим. Още нищо не мога да кажа. Ахмедов вкарваше голове в Дунав, но едно е Русе, друго е "Армията". Дано да направят нещо. Мачът с Левски е много важен за по-нататъшното развитие на сезона. Пак казвам, купата също е много важна и там не трябва да се пестят усилия. Имаме добра възможност. Играем с Ботев Враца, а Левски и Лудогорец са помежду си - един ще отпадне.

Правилно ли бе гласувано доверие на старши треньора Милош Крушчич?

- Чувам и чета, че някои са скептично настроени към него. Но той все пак е човек на Люпко Петрович. Попивал е от него. Трябва му време. Момчето сега дойде, още български не знае, дето се вика... Трудно ще му е. Дано да направят нещо, да се съживят малко. Защото България е ЦСКА и Левски, какво като Лудогорец са 8 години поред шампиони и имат супермодерна база.

Очаквате ли развитие по въпроса за стадиона?

- Убеден съм, че каквото зависи от Гриша Ганчев, той ще го направи и ще даде. Важна е ролята на държавата. Може да се направи и подземен паркинг под стадиона, какъв е проблемът?! Решения има, желание трябва.

Али Соу се закани на Левски, чака дербито с нетърпение

Али Соу се закани на Левски, чака дербито с нетърпение

Гамбиецът е решен да вкара първото си попадение срещу "сините"