Треньорът на ЦСКА Любослав Пенев бе изключително гневен на пресконференцията след дербито с Левски. 

"Много неща ще говорим. Ясно е, че ще ме питате за коректността на мача. Мачът може да е такъв за главния съдия и асистент-съдията, който е на далечната линия. Затова са сложени, за да взимат точните решения - не пожелаха.

Не е случайно това и сме наясно кой е печеливш от тази ситуация. Това не е основното, но е част от проблема на българския футбол дълги години. Всеки път едно и също, тук, Ботев (Пловдив), Разград. 

Любослав Пенев: Липсваше ни само гол, имаше един-два подаръка за Левски

Любослав Пенев: Липсваше ни само гол, имаше един-два подаръка за Левски

"Доволен съм от всичко"

Разбира се, че в този мач ЦСКА заслужаваше повече успеха. Футболът е игра на голове, като не вкараме гол, колкото и да сме били по-добри, взимаме по една точка и това е. 

Много сме свежи и поддържахме динамика през цялото време. Издържахме физически срещу отбор, който е почивал цяла седмица. Да, къса ни е пейката, но правим ротации, сменяме играчи. 

Мисля, че Ботев ще запази повечето си футболисти и ще се концентрира за мача с нас за Купата. Ние играем за нас си, другите - не искам да ги коментирам. 

Стойчо Стоилов: Не позволиха на ЦСКА да спечели срещу Левски, съдията свиреше за равен

Стойчо Стоилов: Не позволиха на ЦСКА да спечели срещу Левски, съдията свиреше за равен

"Днес загубихме 2 точки"

Какво да коментирам претенциите ни за дузпи? Вижда се на телевизията, повторение, повторение. В една от ситуацията има рикошет в двама сини футболисти и свирят засада. Какво да свирим? Те го повториха по телевизията. Неслучайно ме питат как видяхте тези ситуации. Е, как да ги видя. Започнахме с ясна тема отново, човекът знае какво прави. Спокойничко и така. Има явно определени съдии за Купа, явно за Първа лига. Чисто клане, не в буквалния смисъл, но ме разбирате какво казвам. Ясно и очевадно е, не е нужно да търсим под вола теле. Мисля, че съм ясен и конкретен.

Не гледам съдиите като проблем за ЦСКА, а на българския футбол. Това е различно, аз коментирам факти, не си измислям. Гледам телевизията - виждам повторенията. От много години насам са проблемът в българския футбол. Той проблемът е най-горе, но става верижна реакция", заяви Пенев.

ЦСКА и Левски не се победиха - 0:0

ЦСКА кръгла нула срещу Левски в трети пореден мач, съдиите пак се изложиха

Двубоят на "Васил Левски" завърши без голове